Medicul Adrian Marinescu, despre evoluţia pandemiei în România: „S-ar putea să nu vorbim de un al patrulea val în adevăratul sens”

Medicul Adrian Marinescu s-a referit la preponderenţa tulpinei britanice în majoritatea statelor, dar şi despre posibilitatea apariţiei unui al patrulea val de coronavirus.

„Varianta britanică nu mai e deloc nouă. Şi probabil că în multe locuri din lume, inclusiv în România, este predominantă. Se transmite mai uşor, dar din fericire nu e mai agresivă, nu avem mai multe forme severe. Dar, din păcate numărul de infecţii, care a şi determinat valul al treilea. Deci am putea spune că tulpina din Marea Britanie a determinat valul al treilea.Alte ArticoleBILANȚ CORONAVIRUS 22 APRILIE. Aproape 3.000 de cazuri noi. …Ioana Mihăilă, primele explicaţii despre numărul de paturi …Bolnavii de cancer, de 10 zile fără citostatice. Noul ministru …

Nu ştim exact dacă va exista valul patru, dar cred că e mult mai important dacă vom avea un număr mai mare de infecţii. Să luăm în calcul varianta asta, dacă vor fi şi forme moderate şi forme severe. Pentru că, până la urmă, presiunea pe sectorul medical, de aici vine. Dacă ne vom vaccina pe scară largă şi presupunem că infecţiile vor fi în număr mare, totuşi vor fi forme uşoare, care vor fi monitorizate de medicul de familie, nu vor avea nevoie de spitalizare.

Citeşte şi Adrian Marinescu, noi detalii despre starea de sănătate a actorului Alexandru Arşinel: Este dovada că dacă ne vaccinăm, facem o formă uşoară

În momentul în care mă vaccinez, probabilitatea de a mă infecta este, categoric, mai mică. Dacă totuşi se întâmplă să mă infectez, fac o formă uşoară. Discutând de valul al patrulea, s-ar putea să existe la un moment dat cazuri izolate şi să nu vorbim de un val al patrulea în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Adrian Marinescu, la România TV.

Citeşte şi Românii care au fost infectați cu virusul ucigaș trebuie să aibă grijă la asta. Adrian Marinescu vorbește de lista simptomelor ”LONG COVID”

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*