Marea Britanie va fi pregătită de Brexit la data prevăzută, asigură o purtătoare de cuvânt a premierului May

Marea Britanie va pune în aplicare legislaţia necesară pentru Brexit înainte de retragerea sa din Uniunea Europeană, la sfârşitul lui martie, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a premierului Theresa May, după ce un ziar a scris, citând un oficial britanic, că ieşirea ţării din blocul comunitar ar putea fi amânată, transmite Reuters.

„Facem în mod evident progrese în privinţa legislaţiei necesare pentru orice scenariu şi ne vom asigura că, oricare ar fi situaţia, legislaţia necesară va fi adoptată. Ne vom asigura că dispunem de timpul necesar”, a afirmat purtătoarea de cuvânt.

Aceasta a adăugat că Theresa May a exclus o aşa-zisă prelungire a Articolului 50 al Tratatului UE, care reglementează părăsirea blocului comunitar de către un stat membru.

Potrivit cotidianului londonez Evening Standard, care citează un înalt responsabil guvernamental britanic, o amânare a Brexitului pare din ce în ce mai probabilă dat fiind volumul foarte mare de acte legislative care trebuie procesate până la data prevăzută pentru ieşire, 29 martie a.c.

Marţi, şi The Telegraph a scris că Londra ia în calcul întârzierea datei ieşirii sale din UE, confruntată cu un risc de impas şi de ieşire fără acord. Mai multe surse europene au declarat pentru cotidianul britanic că autorităţile britanice „tatonează terenul” pentru solicitarea unei eventuale extinderi a articolului 50.AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Toth, editor: Sorin Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *