Marcel Ciolacu îi cere lui Cîţu să spună la ce dobândă a făcut cel mai mare împrumut al României din ultimii 30 de ani: „3,5 miliarde împrumutaţi într-o singură zi. Domnul Cîţu să explice cu ce dobândă şi la ce foloseşte banii”

Marcel Ciolacu a mai declarat vineri că social-democraţii vor propune introducerea în legislaţie a „criteriului verde”, prin care producătorul cel mai apropiat de beneficiar să primească punctaj suplimentar la licitaţii.

„Pe de altă parte, am citit cu toţii s-a ajuns la 2.000 de decese la un milion de locuitori. Suntem pe locul 10 mondial. Este un clasament trist, atât din cauza de COVID, dar şi cauza neaccesului a bolnavilor cronici în spitale s-a ajuns la acest bilanţ şi cu tot regretul, actualii guvernanţi şi actualul ministru al Sănătăţii are pe conştiinţă aceste decese şi acest bilanţ trist în ceea ce priveşte România”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PSD Maramureş.Alte ArticoleO nouă sărbătoare naţională pentru români! Parlamentarii …Ludovic Orban, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: Guvernul …PSD depune moțiune împotriva Ralucăi Turcan. Marcel Ciolacu: …

El a adăugat că şeful Executivului trebuie să ofere explicaţii privind împrumutul de 3,5 miliarde euro pe care l-a făcut România.

„Domnul Cîţu face în continuare ceea ce ştie cel mai bine. A reuşit performanţa de a face cel mai mare împrumut pe care l-a făcut România de 30 de ani încoace, respective 3,5 miliarde euro împrumutaţi într-o singură zi. Cred că e de datoria Guvernului şi în principal a domnului Cîţu să vină cu explicaţii la ce dobândă a făcut acest împrumut, dar mai ales la ce foloseşte aceşti bani, pentru că sigur nu îi direcţionează către producătorii români”, a completat Ciolacu.

Marcel Ciolacu propune un criteriu care să favorizeze companiile româneşti la licitaţii

Liderul PSD a precizat vineri, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că firmele româneşti producătoare de materiale de protecţie au fost ignorate şi defavorizate de statul român, în vreme ce statul statul francez a cumpărat întreaga producţie de măşti de protecţie a unei firme locale.

În acest context, Marcel Ciolacu a propus introducerea în legislaţia privind licitaţiile a unui „criteriu verde”, care există deja ca recomandare.

„Împreună cu mai mulţi producători români şi cu parlamentarii PSD sperăm să strângem suficiente voturi să trecem prin Parlament această iniţiativă legislativă, mai exact introducerea ‘criteriului verde’. Există această recomandare în legislaţia românească. Acest criteriu verde, în acest moment, este funcţional în Germania şi mai exact, distanţa de la producător până la beneficiar este considerată poluantă, transport poluant şi atunci, în cele 100 de puncte, pe lângă criteriile de calitate şi de preţ, vine şi acest criteriu verde şi cel mai apropiat producător de beneficiar are şi acest beneficiu la licitaţie de 10 puncte”, a argumentat preşedintele PSD, conform Agerpres.

Potrivit lui Ciolacu, „criteriul verde” ar salva mai mulţi producători români şi locurile de muncă pe care aceştia le oferă.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: Guvernul trebuie să reflecteze asupra acestei măsuri

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*