Managerul Spitalului Victor Babeş: „Nu cred că trebuie să contabilizăm doar paturile de la ATI. Secretul e în încetinirea acestui val”

Managerul Spitalului Victor Babeș din București, Simin Aysel Florescu avertizează că dacă vom continua în acest ritm, situaţia va fi mult mai rea. Ea a vorbit chiar de necesitatea unor măsuri mai dure dacă cele existente nu sunt eficiente.

Managerul Spitalului Victor Babeş: Se pare că va fi și mai rău de atât, dacă vom continuă în acest ritmAlte ArticolePsihiatrul Gabriel Diaconu analizează cazul medicului Flavia …Alte 88 de cazuri de infectare cu tulpină britanică au fost …Florin Cîţu intervine în criza locurilor la ATI, în ziua …

„Se pare că va fi și mai rău de atât, dacă vom continuă în acest ritm. Avem mai mulți factori care contribuie la acest număr de cazuri și avem câțiva pe care îi putem influența și câțiva pe care nu putem –  tipul de virus, numărul de mutante virale. Dar comportamentul nostru vizavi de modalitatea de infectare e cel care poate fi influențat primul. Pe asta putem pleda cât de mult ca să scădem riscul de îmbolnăvire și acest număr impresionant de cazuri.

Dacă vorbim despre păreri personale, câtă vreme nu reușim doar prin mesaje, poate că o să fie nevoie și de decizii mai dure, pentru că altfel vom fi în curând copleșiți de acești pacienți gravi, care așteaptă acasă foarte mult timp, o săptămână – zece zile, și ajung cu o formă mult mai gravă decât inițial. Poate aceste măsuri puțin mai drastice ar fi mai eficiente”, a spus Simin Aysel Florescu, potrivit Digi24.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 19 martie. RECORD de pacienţi internaţi la ATI. Cel mai mare număr de morţi din ultimele două luni

Medicul consideră că majorarea numărului de paturi de la ATI nu ţine în frâu pandemia.

„Nu cred că 10-20 de paturi rezolvă o situație la nivel național. Nu trebuie să ne concentrăm pe ideea câte paturi ATI sunt sau mai trebuie să fie. Să nu uităm ce s-a întâmplat în Italia. E vie în memorie imaginea pacienților de pe culoare întinși, la începutul pandemiei. Italia e o țară cu posibilități în sistemul sanitar mai mari și totuși s-a ajuns la această situație extremă.

Nu cred că trebuie să contabilizăm doar paturile. Secretul e în încetinirea acestui val. Bineînțeles că toată lumea are nevoie de paturi ATI, dacă le putem dubla, cu atât mai bine. La noi în spital va fi o unitate mobilă, dar nu asta e rezolvarea problemei. Așa încercăm să salvăm cât mai mulți pacienți, dar nu putem avea număr de paturi egal cu populația României.

Chiar dacă ai avea de cinci ori mai multe paturi, n-o să ai de cinci ori mai mulți medici”, a mai precizat managerul spitalului Victor Babeş.

Citeşte şi Femeie de 30 de ani din Oradea, moartă de coronavirus. Secţiile ATI, ocupate în mare parte de tineri

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*