Magistratul Liviu Tudose a povestit în Comisia Juridică ororile la care a fost supus de DNA Ploieşti: „Desfiinţarea SIIJ are ca scop acoperirea mizeriilor şi abuzurilor comise”

Magistratul a fost prezent joi în Comisia Juridică, unde s-a dezbătut oportunitatea desfiinţării SIIJ, şi a încercat să-şi spună punctul de vedere,evident strâns legat de experienţele oribile prin care a trecut de când a fost luat în vizor de Mircea Negulescu, fost procuror DNA Ploieşti, şi şeful său, Lucian Onea.

Victima a sistemului corupt de justitie, Tudose a simtit pe propria piele cum libertatea individului poate depinde de mintea si actiunile unui procuror corupt sau razbunator. In urma unor inscenari halucinante, denumite dosare penale, pe care Mircea Negulescu „Portocala” i le-a facut in vremea cand „paradea” la DNA Ploiesti sub conducerea lui Lucian Onea, Liviu Tudose a avut de indurat nu doar tortura psihica, ci si umilinte fizice si incalcari ale drepturilor fundamentale, cat timp a stat in arest.Alte ArticoleMinistrul Justiţiei: Din punctul meu de vedere, nu e închis …Fată de 17 ani violată de prietenul tatălui ei. Poliţiştii …Scandal monstru în Parlament la dezbaterile pe tema desfiinţării …

Probe false, declaratii mincinoase sau fapte inventate sunt ingredientele pe care Negulescu si altii ca el le-au brevetat in cursul asa-zisei urmariri penale si care au inlocuit procedurile judiciare conforme cu legea. Din pacate, victimele abuzurilor procurorilor corupti sau razbunatori nu aduc „audienta” pe care o are, de exemplu, defilarea oamenilor in catuse, astfel ca povestile si traumele lor raman de multe ori neauzite.

Aşa s-a întâmplat şi ieri, în Comisia Juridică, când Liviu Tudose a încercat să expună abuzurile la care a fost supus, astfel încât să puncteze cum acestea ar putea fi evitate în viitor, dacă ar exista o răspundere reală a magistraţilor, pe care SIIJ ar putea-o asigura.

Lui Tudose i-a fost taiat microfonul in timp ce povestea ilegalitatile „paraditorului Portocala” si nu a mai apucat sa vina cu argumente pentru mentinerea activitatii SIIJ, scrie Ph-online.ro.

Liviu Tudose si-a gasit, dupa mult timp, dreptatea si a fost achitat. Traumele, insa, vor ramane pentru tot restul vietii.

Iata marturia facuta joi de Tudose, pe Facebook:

„Ma vad nevoit sa ies din nou în spațiul public pentru a da câteva lămuriri în legătură cu prezența mea de astăzi, la ședința Comisiei juridice, disciplină și imunități în care a fost dezbătut proiectul de desființare a Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Am avut calitatea de invitat și scopul prezenței mele l-am identificat a fi, încă o data, acela de a aduce în atenția acestei comisii inimaginabilele abuzuri la care, eu în particular, dar și alți magistrati am fost supuși, în cursul anilor trecuți, de către procurorii DNA.

Pentru că în presa s-a preluat doar o parte din ceea ce s-a întâmplat astăzi, respectiv doar faptul că nu am fost lăsat să vorbesc, lucru parțial adevărat, se impun următoarele precizări:

După intervenția eficientă, verticală și extrem de profesionistă, așa cum ne-au obișnuit, a reprezentantelor asociațiilor profesionale UNJR, AMR, AJADO și APR, m-am înscris la cuvânt, motivat și mai mult de afirmația nereală a președintelui Comisiei, deputatul Usr-Plus Badea Mihai Alexandru, în sensul că ,,abuzurile au fost cazuri izolate”.

În acest context, ministrul justiției, Ion Stelian, a ridicat problema calității mele și a faptului ca nu ar fi conform Regulamentului să iau cuvântul, putând doar să asist la dezbateri. Am replicat că îmi justific pe deplin calitatea, ca fost magistrat, acum pensionat, dar și fost inculpat, ,,grație” abuzurilor procurorilor DNA.

De asemenea, l-am întrebat pe domnul ministru dacă nu cumva nu mă lasă să vorbesc de teama de ce-aș putea să spun. Evident, nu a răspuns.

Magistratul Liviu Tudose: „Am vorbit despre modul în care procurorii încalcă procedura, sub ,,umbrela” unor circulare aflate în afara legii, venite de la vârful DNA”

După intervenția unor alți membri ai comisiei, am fost lăsat să vorbesc, dar mi s-a cerut sa nu relatez nimic despre speța mea concretă, ci despre desființarea SIIJ.

Am replicat atunci că nu voi putea sa fac o disociere între cele două aspecte, pentru că am venit sa vorbesc din perspectiva propriei experiențe, iar rolul prezenței mele este acela de a lupta prin orice mijloace pentru ca aceste abominații să nu se repete în viitor.

Profitând de contextul în care am fost lăsat, totuși, să vorbesc, într-o adevărată ,,cursă contra cronometru”, am încercat să spun cât de mult din ceea ce îmi propusesem, fiind conștient că îmi va fi tăiat microfonul, căci asta este modalitatea în care, în România anului 2021, se respectă dreptul fundamental la libertatea cuvântului.

Am vorbit despre modul incalificabil în care mi-a fost fabricat dosarul penal, despre abuzurile abominabile, despre încălcarea celor mai elementare drepturi procesuale, despre probe fabricate, despre modul în care procurorii încalcă procedura, sub ,,umbrela” unor circulare aflate în afara legii și venite din vârful structurii DNA, despre condițiile din arest și tortura la care am fost supus.

În tot acest timp, vicepreședintele Comisiei, tot de la USR, încerca să deturneze discursul meu de la aspectele concrete privitoare la dosarul meu.

Am mai spus și faptul că desființarea SIIJ are ca unic scop încercarea de a se acoperi mizeriile și abuzurile comise și de a se evita tragerea la răspundere penală a celor vinovați.

În momentul în care am încercat sa ofer și mai multe amănunte și referiri concrete la nelegalitațile cărora am fost victimă, mi-a fost tăiat microfonul, în încercarea disperata de a nu ma face auzit și mai mult de către reprezentanții presei, aflați în sală.

Nu este aici contextul în care să povestesc despre nivelul incalificabil al dialogului, contrelor și non-argumentelor în jurul cărora poartă o discuție într-o asemenea comisie care ar trebui sa fie un,, filtru” de legalitate și de constituționalitate.

Închei prin a transmite domnilor parlamentari că, deși azi mi-au oprit cuvântul în aceasta manieră aproape infantilă, nu vor putea sa îmi închidă nici gura, nici să-mi șteargă amintirile dureroase și nici sa ma oprească să gândesc.

Si asta pentru că, în toți acești ani, singura mea faptă culpabilă a fost aceea să tac, în timp ce prea puțini au vorbit. Pentru ca am gândit, ca și mulți dintre voi, că ,,mie nu mi se poate întâmpla”…”, a scris Liviu Tudose pe Facebook.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei: Din punctul meu de vedere, nu e închis Dosarul 10 august

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*