Lumea, ameninţată de o nouă epidemie. Specialiştii spun că în următorii 25 de ani numărul cazurilor se va dubla

„Credem că în următorii 25 de ani numărul cazurilor se va dubla din nou. Suntem pe vârful unui aisberg foarte, foarte mare”, a declarat Ray Dorsey, citat de The Guardian. Ar putea fi vorba de o adevărată epidemie de cazuri în cazul acestei maladii, avertizează specialiştii.

Majoritatea cazurilor de Parkinson sunt considerate idiopatice, adică le lipsește o cauză clară. Cu toate acestea, cercetătorii cred din ce în ce mai mult că un factor este expunerea la tricloroetilenă (TCE), un compus chimic utilizat în degresare industrială, curățare chimică și în produse de uz casnic, cum ar fi unele creme pentru pantofi și produse de curățat covoare.Alte ArticoleVlad Voiculescu, înregistrat fără să ştie, înainte de declaraţiile …Vlad Voiculescu în delir. Aruncă peste tot cu acuzaţii, în …Vești bune! Peste 500.000 de doze vor ajunge în România

Până în prezent, cele mai clare dovezi cu privire la riscul TCE pentru sănătatea umană provin de la lucrătorii care sunt expuși substanței la locul de muncă. Un studiu din 2008, din Annals of Neurology, a constatat că TCE este „un factor de risc pentru Parkinson”. Și un studiu din 2011 a reluat aceste rezultate, constatând „o creștere de șase ori a riscului de a dezvolta Parkinson la persoanele expuse la locul de muncă la tricloretilenă (TCE)”.

Citeşte şi Poate sângele tinerilor să stopeze procesul de îmbătrânire? Miliardarii lumii cheltuie averi ca să nu se ramolească

În urma studiilor, Departamentul Muncii din SUA a emis o notă cu privire la TCE, spunând: „Consiliul recomandă […] ca expunerea la disulfură de carbon (CS2) și tricloretilenă (TCE) se fie considerată a provoca, contribui sau sau agrava boala Parkinson„.

TCE este un cancerigen legat de carcinomul celulor renale, cancerele de col uterin, ficat, căi biliare, sistem limfatic și țesut mamar masculin și de probleme cardiace fetale, printre alte efecte. Relația sa cunoscută cu Parkinson poate fi adesea trecută cu vederea pentru că expunerea la TCE poate preceda debutul bolii cu zeci de ani. În timp ce unele persoane expuse se pot îmbolnăvi rapid, altele pot, fără să știe, să lucreze sau să trăiască în zone contaminate cea mai mare parte a vieții lor înainte de a dezvolta simptome de Parkinson.

În timp ce unele țări reglementează în mare măsură TCE (utilizarea sa este interzisă în UE fără autorizație specială), substanța chimică este încă utilizată în SUA, contaminând aerul, solul și apa. Se estimează că TCE este prezent în prezent în aproximativ 30% din apele subterane din SUA.

Citeşte şi EXCLUSIV Drama copiilor care îşi îngroapă părinţii morţi de COVID, mărturii cutremurătoare: „Era în doi saci, avea ochii deschişi şi gura deschisă”

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*