Ludovic Orban: Răspunderea politică pentru menţinerea lui Vlad Voiculescu la MS aparţine în exclusivitate USR PLUS

Ludovic Orban le-a cerut liberalilor prezenţi la ședința Biroului Executiv (BEX) al partidului „să fie mai rezervați” în comentariile referitoare la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, precizând că răspunderea politică pentru menținerea în funcţie a lui Vlad Voiculescu aparține în exclusivitate USR PLUS, scrie G4Media.ro.

Preşedintele PNL a mai spus că remanierea unui ministru este atributul premierului Florin Cîţu, care se bucură de sprijinul partidului.Alte ArticoleMarcel Ciolacu: „Un impostor se află la Ministerul Sănătăţii. …Klaus Iohannis a semnat. Se aplică imediat ce apar în Monitorul …Turişti cu masca la plajă de 1 Mai? Lucian Bode: Ne gândim …

Citeşte şi: Şedinţă aprinsă la PNL. Liberalii discută despre criza din Sănătate. Rareş Bogdan: Cel care cere înlocuirea unui ministru este premierul

”Vă propun să nu discutăm despre ce s-a întâmplat la spitalul Foișor. Evaluarea miniștrilor se face de către premier. Cazul foișor arată că Voiculescu nu are experiență. Noi am transformat mai multe spitale în spitale covid, dar nu am pățit așa ceva. Îi rog pe colegi să se abțină de la comentarii. Să fie mai rezervați. Răspunderea politică pentru menținerea lui Voiculescu în funcție aparține în exclusivitate USR PLUS”, a precizat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, un nou atac după scandalul de la Spitalul Foișor: Arafat e uşor obosit, n-ar strica să exerseze empatia şi emoţia. Doamna Moldovan să vorbească mai puțin

Şi prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, referitor la situaţia de la Spitalul Foişor, că nu se discută despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să fie pus la dispoziţia coaliţiei şi opiniei publice.

„Nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziţie, nouă şi opiniei publice”, a declarat Rareş Bogdan, înaintea şedinţei BEx PNL.

„Vom afla astăzi de la managerul Stoica la ministrul Voiculescu, de la dna Moldovan, care poate vorbește mai puțin și se ocupă mai mult de minister și nu de spațiul public, că nu e treaba dânsei să dea declarații, e treaba liderilor politici și a purtătorilor de cuvânt, de la dl Arafat, care are experiență de 17 ani în administrarea medicinei de urgență și IGSU și putea să prevadă situația care a apărut la Foișor, de la Nicușor Dan, care trebuie să știm ce a corespondat cu managerul Stoica, începând de pe 2 aprilie, de la dl Stoica, care este un excepțional medic, dar să înțeleagă că nu este managerul unui spital privat și este managerul unui spital public. Vom vedea ce s-a întâmplat. De asta mi-am amânat plecarea la Bruxelles (…) pentru a participa atât la BEX, cât și la (c.n. ședința) coaliției”, a spus Rareş Bogdan, înaintea şedinţei conducerii PNL.

Vicepreședintele PNL, Ben Oni Ardelean, a anunțat că în cadrul Biroului Permanent Național a cerut demiterea de urgență a ministrului Vlad Voiculescu și a prefectului de Timiș Zoltan Nemeth.

„În urmă cu câteva minute, în cadrul BPN, am ridicat două probleme extrem de grave petrecute în ultima perioadă și am solicitat luarea unor măsuri imediate, astfel:

1. Premierului Florin Cîţu i-am solicitat demiterea de urgență a domnului Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății. Gestionarea pandemiei și încrederea populației în măsurile impuse de Guvernul României nu mai pot fi puse în pericol de un ministru iresponsabil, ascuns în spatele unor birouri închise;

2. Ministrului Lucian Bode i-am solicitat demiterea Prefectului Județului Timiș, Zoltan Nemeth, pentru abuzul în funcție orchestrat de acesta, în cazul “flagrantului” consilierei Ana Munteanu. Orice semnal de revenire la vechile metehne comuniste trebuie eradicate imediat!

Urmează zile pline de dezbateri- gherila de partid e în alertă maximă, pregătită în fața calculatoarelor să își apere șeful, călcându-i în picioare pe toți cei care nu sunt pe aceeași lungime de undă cu el- însă, vă promit ca nu mă voi lăsa intimidat vreodată și voi continua să fiu la fel de ferm pe poziții, taxând orice fel de derapaj grosolan. Ținem aproape! Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a scris Ben Oni Ardelean pe Facebook.

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*