Ludovic Orban îl spulberă pe Florin Cîţu în şedinţa PNL. Declaraţia premierului care a declanşat scandalul – surse

Fostul premier Ludovic Orban s-a arătat nemulţumit din cauza declaraţiilor făcute de Florin Cîţu despre certificatul de vaccinare. Preşedintele PNL a dat de înţeles că anunţul făcut de premier contravine poziţiei asumate de România la nivel european, au precizat surse politice, citate de Ştiripesurse.

Ludovic Orban a explicat că preşedintele Klaus Iohannis şi-a luat angajamentul că dacă la nivelul Uniunii Europene se va decide introducerea certificatelor de vaccinare în scop medical, România va contribui la acest efort.Alte ArticoleLiberalii vor să dea de pământ cu Diana Şoşoacă. PNL cere …Codrin Ştefănescu, în vizită „la vorbitor”: Ne-am …Victor Ponta, despre Vlad Voiculescu: „Avem un ministru …

În schimb, premierul Florin Cîţu a afirmat că este împotriva punerii în circulaţie a unui certificat de vaccinare.

„Cei care se vaccinează au deja certificat de vaccinare. Este o adeverinţă care spune că te-ai vaccinat”, a declarat Cîțu.

Premierul a explicat că un certificat de vaccinare care să permită libera circulație ar crea o discriminare în societate, dacă nu sunt imunizați toți românii.

„Nu are niciun sens să introducem un astfel de document şi asta este discuţia, ştiu, şi la nivel european. Deci, din punctul nostru de vedere, să introducem astăzi un document până când nu am dat şansa tuturor românilor să se vaccineze ar crea discriminări, pentru că sunt oameni care ar spune: «Ok, eu vreau să mă vaccinez, dar nu am putut, pentru că nu au fost vaccinuri şi atunci nu înţeleg de ce altcineva care s-a vaccinat şi a fost într-o altă etapă şi voi aţi luat decizia să se vaccineze înainte ar trebui să aibă acest certificat de vaccinare»”, a afirmat Cîţu.

Citeşte şi: Codrin Ştefănescu, în vizită „la vorbitor”: Ne-am amintit cum băteam noi țara, de la un capăt la altul”

Ludovic Orban îl spulberă pe Florin Cîţu în şedinţa PNL. Sunt nemulţumiri şi faţă de miniştrii Stelian Ion și Claudiu Năsui

Totodată, liderii PNL s-au arătat nemulţumiţi în legătură cu activitatea miniştilor USR PLUS în ședința Biroului Executiv Național de marți. Președintele Ludovic Orban le-ar fi transmis colegilor  din coaliţia de guvernare că se abține „cu greu” să nu dea declarații despre situația din ministerele conduse de USR PLUS, au explicat surse politice, conform Digi24.

Orban l-a criticat şi pe Stelian Ion pentru proiectele de modificare a legilor justiției, precum și pe Claudiu Năsui pentru situația de la Ministerul Economiei.

„Nu a existat nicio minimă consultare cu președintele României”, le-ar fi spus Orban colegilor din partid.

„În al doilea rând, nu poate să fie un proiect de lege a lui Stelian Ion, sau două, trei proiecte ale lui Stelian Ion. Ele trebuie să fie ale Guvernului, după o consultare în Coaliție”, și-a mai expirmat nemulțumirea președintele PNL.

Președintele PNL Ludovic Orban l-a criticat dur și pe ministrul Economiei Claudiu Năsui, în special pentru întârzierea plăților pentru Măsura 2. „La un moment dat nu cred ca voi putea sa mai tac”, le-ar fi spus Orban colegilor din Biroul Național.

Citeşte şi: Florin Cîțu e convins că programul redus al magazinelor a dus la scăderea ratei de infectare, la doar o săptămână de când măsura a intrat în vigoare

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*