Ludovic Orban, despre legea vaccinării: „Prevede, pentru anumite situaţii, şi posibilitatea obligativităţii”

Ludovic Orban spune că imunizarea în cazul COVID-19 se face prin vaccinare sau prin îmbolnăvire şi explică faptul că proiectul de lege nu se referă strict şi exclusiv la pandemia de Covid.

„Este în dezbaterea Parlamentului un proiect de lege privind vaccinarea, care prevede pentru anumite situaţii şi posibilitatea de a se institui obligativitatea. Forma trebuie îmbunătăţită. Vom discuta asupra aceastui subiect.Alte ArticolePrimarul PSD-ist al Focşaniului a ameninţat viceprimarul PNL: …O nouă sărbătoare naţională pentru români! Parlamentarii …Marcel Ciolacu îi cere lui Cîţu să spună la ce dobândă …

Doamne fereşte, îmi doresc să fie cât mai puţini oameni care să se îmbolnăvească. Trebuie atenţie, o tratare responsabilă a atitudinii faţă de acest virus.

Vă daţi seama că practic se dezbate din legislatura trecută. Noi am suspendat, prin decizia coaliţiei, proiectele pentru a primi punct de vedere de la Guvern. Ea se va redezbate. Când a fost înaintat proiectul nu era confuntarea cu COVID-19”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban este aprobat de Preşedintele Senatului: ” Într-o democraţie trebuie respectate nişte reguli. Democraţia nu trebuie confundată cu lipsa regulii”

Preşedinta Senatului Anca Dragu a declarat că decizia CEDO care spune că vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică, într-un caz de refuzare a accesului unor copii nevaccinaţi la o grădiniţă în Cehia, este un pas important şi pune o ierarhie între drepturi.

„Cred că ar trebui să îi întrebăm la acest moment pe specialiştii în drept constitutional şi dumnealor să ne dea direcţia. În cee ace priveşte decizia CEDO pare că, într-adevăr, pune o ierarhie între drepturi şi spune cumva că dreptul la viaţă este important şi că într-o democraţie trebuie respectate nişte reguli. Democraţia nu trebuie confundată cu lipsa regulii”, a precizat Anca Dragu, conform News.ro, întrebată vineri la Parlament dacă ar permite Constituţia României introducerea unei astfel de obligaţii.

Chestionată dacă această decizie ar putea fi extinsă şi în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19, să fie prevăzute noi reglementări astfel încât vaccinarea să fie obligatorie, preşedinta Senatului a replicat: „Cu siguranţă această decizie va fi luată în considerare de către specialişti când se va formula o recomandare sau alta. Dar este un pas important”.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), sesizată de părinţi ai unor copii cărora le-a fost refuzat accesul la o grădiniţă din Cehia, din cauză că nu au fost vaccinaţi, a stabilit joi că vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”, într-o hotărâre a Marii Camere.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îi cere lui Cîţu să spună la ce dobândă a făcut cel mai mare împrumut al României din ultimii 30 de ani: „3,5 miliarde împrumutaţi într-o singură zi. Domnul Cîţu să explice cu ce dobândă şi la ce foloseşte banii”

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*