Lucian Bode, susţine că este imposibilă trecerea poliţiştilor judiciari de la MAI la Ministerul Justiţiei: „60% dintre poliţişti ar trebui să treacă în subordinea MJ”

Lucian Bode a declarat că a avut discuţii cu Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, iar concluzia la care a ajuns este că nu se poate face trecerea prevăzută în programul de guvernare, pentru că ar fi vorba despre 28.000 de poliţişti judiciari, din 48.000 de poliţişti în total.

„În programul de guvernare este prevăzut preluarea Poliţiei Judiciare de la MAI la Ministerul Justiţiei. În urma unor discuţii pe care le-am avut cu Ministerul Justiţiei, şi noi, şi Ministerul Justiţiei, am ajuns la concluzia că acest lucru este, practic, imposibil. Vorbim de peste 28.000 de poliţişti de Poliţie Judiciară din cei 48.000 de poliţişti cât are Poliţia Română astăzi, 60% practic din Poliţia Română ar trebui conform acestei reglementări să treacă în subordinea Ministerului Justiţiei, ceea ce ar crea o mare problemă în MAI şi o problemă la fel de mare în Ministerul Justiţiei pentru că nu ar putea să îi gestioneze”, a declarat Lucian Bode, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, citat de News.ro.Alte ArticoleDan Barna îi ia apărarea fostului vânzător de telefoane propus …Scandal în Senat: parlamentarii PSD au părăsit şedinţa, …Ludovic Orban vrea ridicarea restricţiilor de Paşti: „E …

Lucian Bode a precizat că este nevoie de un ghid al poliţistului judiciar

„Astăzi un poliţist detaşat la DNA, spre exemplu, în momentul când expiră mandatul primim la MAI o solicitare de prelungire cu încă trei ani a respectivului mandat şi cred că ar fi nevoie să avem un ghid al poliţişstlui de poliţie judiciară astfel încât să ştii, dacă din cei 28.000 de poliţişti de poliţie judiciară doresc să ajungă la DNA o mie, din cei o mie pot fi selectaţi cei 50-150 de câţi are nevoie această structură de elită. Nu să-mi vină parchetul să îmi spună Popescu vreau să îl detaşaţi la DNA şi din cei o mie care se califică profesional să poată să fie recrutaţi cei mai buni”, a explicat Bode.

Vicepremierul Dan Barna a precizat că ministrul Justiţiei Stelian Ion va avea zilele următoare, la sediul ministerului, consultări cu reprezentanţii fiecărui partid de coaliţie. El a adăugat că trebuie să existe un acord în coaliţie privind modificarea legilor justiţiei.

Copreşedintele USR-PLUS nu a dorit să exprime un punct de vedere dacă Poliţia judiciară ar trebui să rămână la MAI, cum este acum, sau să treacă la MJ, aşa cum este prevăzut în programul de guvernare.

„În momentul de faţă, aceste legi sunt în dezbatere. Nu o să mă exprim pe un punct, pentru că va fi o decizie a coaliţiei. În momentul de faţă poziţia mea este de a respecta prevederile din programul de guvernare. Evit să detaliez pe conţinut. Nu am spus că mi-am schimbat poziţia reflectată în programul de guvernare”, a completat vicepremierul.

Citeşte şi: Dan Barna îi ia apărarea fostului vânzător de telefoane propus de USR vicepreşedinte al ANAF: „Nu văd de ce ar fi ruşinos. Și eu am vândut semnal de cablu în bloc. CV-ul este adecvat”

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*