Liderul deputaţilor UDMR: „Ministrul Stelian Ion abordează subiectul Justiţiei ca un politruc”

Liderul deputaţilor UDMR a calificat acţiunile lui Stelian Ion ca fiind „de neacceptat”, chiar dacă preşedintele Uniunii Maghiarilor, Kelemen Hunor, a afirmat zilele trecute că partidul pe care îl reprezintă nu va bloca în parlament iniţiativa de dizolvare a SIIJ.

„Am remarcat faptul că, din nefericire, domnul ministru Stelian Ion abordează subiectul Justiţiei ca un politruc. Este inadmisibil ca acest subiect să fie politizat şi să nu avem un dialog raţional, bazat pe argumente clare, care să expună situaţia reală. Este de neacceptat ca ministrul Justiţiei să ridiculizeze o opinie exprimată de CSM, aceea prin care a dat un aviz negativ proiectului iniţiat de dânsul, şi, în acelaşi timp, să ignore raportul Inspecţiei Judiciare, care semnalează nişte probleme sistemice grave, care pot afecta independenta judecătorilor”, a precizat liderul deputaţilor UDMR, într-o declaraţie de presă, citată de Agerpres.Alte ArticoleTribunalul Dolj a publicat motivarea deciziei prin care Darius …Magistratul Liviu Tudose a povestit în Comisia Juridică ororile …Ministrul Justiţiei: Din punctul meu de vedere, nu e închis …

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond: „Sper că domnul Stelian Ion nu va rămâne un fel de trompetă politică”

Potrivit acestuia, „în mandatul trecut, în calitate de deputat, ministrul Stelian Ion, a fost un fel de portavoce care acţiona potrivit unor sloganuri politicianiste”.

„Sper, însă, că, de acum, domnul Stelian Ion îşi va lua în serios atribuţiile de ministru al Justiţiei şi nu va rămâne un fel de trompetă care acompaniază nişte lozinci folosite în scopuri electorale”, a adăugat Csoma Botond.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, joi că forma raportului dat de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pe proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, cu mai multe amendamente, nu este cea agreată în coaliţia de guvernare, dar s-a intrat „în linie dreaptă” în acest demers, ceea ce este cel mai important.

„În primul rând, observăm că suntem în linie dreaptă cu desfiinţarea Secţiei speciale. Am promis că vom desfiinţa Secţia specială, Secţia specială va fi desfiinţată. (…) Cel mai bun proiect era cel trimis de Guvern, cel susţinut de Guvern, de premierul Florin Cîţu şi trimis către Parlament. În Parlament, legile trec cu majoritate. În alianţă nu a fost agreată această variantă şi nu ar fi trecut, regret, din pricina faptului că UDMR-ul a spus şi astăzi explicit, în şedinţă, solicita garanţii suplimentare pentru magistraţi, garanţii pe care eu personal nu le-am considerat utile şi nici bine-venite. De asemenea, foarte mulţi magistraţi nu le-au solicitat. Însă, punând în balanţă opţiunile pe care le avem în prezent, consider că este foarte important să fie desfiinţată această Secţie specială”, a susţinut Stelian Ion, la finalul şedinţei Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, care a votat în favoarea desfiinţării SIIJ.

Citeşte şi: Dan Barna: „Preşedintele Iohannis ne-a cerut să susţinem Ministerul Sănătăţii şi pe Vlad Voiculescu”

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*