Lider UDMR dă de pământ cu ministrul de Interne: Stelian Ion e un politruc, trompetă, portavoce care acționa potrivit unor sloganuri politicianiste

Lider UDMR dă de pământ cu ministrul de Interne. Criticile dure au venit imediat după ce guvernantul a spus că e ”nefericită” soluția propusă de UDMR prin care coaliția parlamentară acceptă desființarea Secției speciale în schimbul prevederii ca magistrații să nu poată fi trimiși în judecată decât cu aviz de la CSM.

Lider UDMR dă de pământ cu ministrul de Interne: Stelian Ion e un politruc, trompetă, portavoce care acționa potrivit unor sloganuri politicianisteAlte ArticoleFlorin Cîţu, detalii despre încercarea de desfiinţare a SIIJ: …Premierul Cîţu: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă …Liderul deputaţilor UDMR: „Ministrul Stelian Ion abordează …

”Am remarcat faptul că, din nefericire, domnul ministru Stelian Ion abordează subiectul justiției ca un politruc. Este inadmisibil ca acest subiect să fie politizat și să nu avem un dialog rațional, bazat pe argumente clare, care să expună situația reală. Este de neacceptat ca ministrul Justiției să ridiculizeze o opinie exprimată de CSM, aceea prin care a dat un aviz negativ proiectului inițiat de dânsul și, în același timp, să ignore raportul Inspecției Judiciare, care semnalează niște probleme sistemice grave, care pot afecta independenta judecătorilor. În mandatul trecut, în calitate de deputat, domnul ministru Stelian Ion, a fost un fel de portavoce care acționa potrivit unor sloganuri politicianiste. Sper, însă, că de acum domnul Stelian Ion își va lua în serios atribuțiile de ministru al Justiției și nu va rămâne un fel de trompetă care acompaniază niște lozinci folosite în scopuri electorale”, a spus Botond Csoma într-o declarație de presă.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, susţinuse  joi seară la Digi24 că varianta de compromis la care s-a ajuns în Camera Deputaților în ce privește proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale este ”o soluție nefericită”, care nu este ”de laudă”, dar că în absența acestei soluții proiectul de desființareal SIIJ ar fi fost blocat. Stelian Ion a mai spus că UDMR a dori în mod ferm garanții și s-a ajuns la varianta ca magistrații să nu poată fi trimiși în judecată decât cu avizul CSM.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat joi un raport de admitere la proiectul de lege al Guvernului care prevede desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților.

Citeşte şi: Ministrul Stelian Ion a găsit soluția pentru MAGISTRAȚI ca „să nu se mai pensioneze devreme” 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*