Klaus Iohannis: De vaccinare depinde redeschiderea completă a României

„Campania merge bine, maratoanele de vaccinare au fost un succes. Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni. De vaccinare depinde redeschiderea completă a României. Obiectivul campaniei de vaccinare este de a reduce numarul imbolnavirilor de covid.

Atrag atentia asupra unui potenital pericol. Pe masura ce epidemia scade in intensitate, exista posibilitatea ca unele persoane sa considere ca nu mai are rost sa se vaccineze. Pana cand nu vom fi vaccinati intr-un procent semnificativ, pandemia nu se va termina. Nu ezitati sa va vaccinati. Reîntoarcerea elevilor la scoala este o prioritate. Deciziiile in educatie s-au luat pe baza unor scenarii în mod direct cu incidenta din localitatea respectivă. Ne aflam aproape de momentul in care elevii isi pot relua orele in format fizic.Alte ArticoleClotilde Armand vine cu nouă decizie în privința celor patru …Ce a calificat-o pe Viorica Dăncilă pentru postul de consilier …Ludovic Orban, ironie fină după numirea Vioricăi Dăncilă …

In privinta evenimentele culturale este imperativ sa gasim solutii pentru redeschiderea mai multor tipuri de evenimente atat in interior cat si in exterior.”, a declarat Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la ora 15 cu premierul Florin Cîțu, mai mulți miniștri și specialiști din domeniul Sănătății la Cotroceni pentru a discuta despre campania de vaccinare.

La ședință au participat Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, Viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novák, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Citeşte şi Răzvan Cherecheş, despre ridicarea restricţiilor: „Relaxarea este oportună, problema e că nu oferă facilităţi persoanelor vaccinate”

Discuțiile au avut loc la doar trei zile după ce s-a decis relaxarea măsurilor de restricție în România. De pe 15 mai românilor li s-a permis să renunțe la masca de protecție în aer liber, mai puțin în zonele aglomerate. Mai mult, programul magazinelor a revenit la normal, iar restricțiile de circulație pe timpul nopții au fost eliminate.

Reamintim că Florin Cîțu a anunțat, în urmă cu câteva zile, că de la 1 iunie vor fi anunțate noi relaxări. Barurile, cluburile, discotecile s-ar putea redeschide de la 1 iunie, însă doar pentru persoanele vaccinate anti-Covid. Propunerea este să se redeschidă la jumătate din capacitate, a declarat premierul în urmă cu o săptămână.

Citeşte şi Flavia Groșan ironizează măsurile de relaxare anunțate de Iohannis: „Fac pariu cu dumneavoastră că vor apărea zeci de studii justificative”

Citește și…

Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în casă! Chiar la o așa sumă nu se aștepta nimeni

Generali a realizat în primele trei luni din 2021 un profit cu mult peste așteptările pieței

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*