Jurnalistul român care a băut o bere cu prințul Philip: „M-am gândit că am făcut o gafă”

Jurnalistul român care a băut o bere cu prințul Philip a povestit cum l-a cunoscut pe Prinţul Philip. Este vorba despre Dorian Galbinski, cel mai longeviv membru al redacției române a BBC World Service.

Jurnalistul român care a băut o bere cu prințul Philip: „Mi s-a părut că este un om extraordinar”Alte ArticolePrinţul Philip al Marii Britanii este omagiat de britanici la …Jurnalist de investigaţii grec, asasinat în apropierea casei …Rusia recunoaşte că ar putea interveni în conflictul din Ucraina: …

Citeşte şi Prințul Philip alături de Regele Mihai, în România. Imagini de colecţie cu verii născuţi în acelaşi an

”Am avut privilegiul rar să-l cunosc personal și mi s-a părut că este un om extraordinar. Eram după dineul oficial, după toasturi, am ieșit pe un coridor să fumez o țigară, toată lumea era în jur cu pahare de șampanie în mână, dar eu nu aveam pentru că nu-mi plăcea șampania.

Prințul Philip s-a îndreptat spre mine și mi-a spus: “Dar nu beți nimic?”, iar eu i-am spus că nu-mi place șampania, la care el mi-a replicat foarte șăgalnic “Avem și alte băuturi. Ce-ați dori să beți?”, “Aș dori o bere”, am răspuns. Imediat m-am gândit că am făcut o gafă, toată lumea bea șampanie și eu vin ca la pub și cer o bere. Prințul Philip nici n-a clipit, a ridicat un deget, a venit imediat un valet a luat comanda – două beri, a adus două pahare înalte cu bere, prințul a luat unul, mi l-a oferit mie pe celălalt, a zis “Cheers!” – Noroc! și a băut cu mine de parcă era absolut normal.

Atunci am stat și m-am gândit, domnule, clasa își spune cuvântul, noblesse oblige, ce talent unic, să te facă să te simți bine, să nu dea deloc impresia că ai făcut o gafă sau că ai greșit”, a povestit Dorian Galbinski, potrivit RFI. 

Printul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit vineri dimineaţă la Castelul Windsor, a anunţat Familia Regală într-un comunicat de presă.

„Cu profundă tristeţe Majestatea Sa Regina anunţă decesul iubitului Său soţ, Alteţa Sa Regală Prinţul Philip, Duce de Edinburgh. Alteţea Sa regală a murit în această dimineaţă la Castelul Windsor. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume care deplâng dispariţia sa. Alte anunţuri vor fi făcute la timpul potrivit”, a transmis Familia regală a Marii Britanii, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Prinţul Philip, o viaţă tumultoasă, de la fuga din Corfu, la participarea în Al Doilea Război Mondial. Cum s-a cunoscut cu soţia sa, Regina Elisabeta a II-a

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*