Judecătoria Sectorului 1 l-a plasat în arest la domiciliu pe bărbatul care a lovit un jandarm la protestul din Piaţa Universităţii

Judecătoria Sectorului 1 a decis ca Sorin Robert Neagoe să nu poată părăsi domiciliul fără încuviinţarea procurorilor şi să nu aibă voie să ia legătura sau să comunice cu mai mulţi martori şi părţi vătămate din dosar.

Decizia instanţei nu este definitivă.Alte ArticoleCristian Rizea a fost trimis în judecată, riscă să stea mult …Foştii preşedinţi ai CNAS Vasile Ciurchea şi Irinel Popescu, …Medicul Gheorghe Burnei, condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni …

Sorin Robert Neagoe este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de ultraj, după ce ar fi refuzat să se legitimeze la cererea jandarmilor care asigurau ordinea la protestul din Piaţa Universităţii şi apoi l-a lovit pe unul dintre ei.

„La data de 29.03.2021, în jurul orelor 17,10, inculpatul, în timp ce participa la protestul organizat împotriva măsurilor adoptate de Guvern pentru protecţia anti-COVID, în Piaţa Universităţii, pe fondul refuzului de a respecta normele de protecţie şi de a se legitima, s-a opus conducerii la sediul secţiei de poliţie şi a exercitat violenţe împotriva unei persoanei vătămate, jandarm aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, producându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 1 – 2 zile de îngrijiri medico-legale şi a provocat distrugerea căştii tip hands-free aferentă staţiei de emisie recepţie şi a ochelarilor aparţinând unei alte persoanei vătămate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Tânărul a fost ridicat de jandarmi şi audiat mai multe ore, după care un procuror a solicitat Judecătoriei Sectorului 1 luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 zile.

Jandarmeria i-a umplut de amenzi pe protestatarii din toată ţara

Un număr de 644 de amenzi în valoare de peste 368.000 de lei au fost aplicate în urma protestelor desfăşurate marţi în 71 de localităţi împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19, a informat Jandarmeria Română.

„Jandarmeria Română a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă a participanţilor la protestele care au avut loc ieri, în 71 de localităţi. Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor şi participanţilor 644 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 368.350 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestaţiilor, desfăşurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricţionarea circulaţiei şi permit deplasarea în afara locuinţei pentru motive strict reglementate, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară”, se precizează într-un comunicat al Jandarmeriei transmis miercuri Agerpres.

Potrivit comunicatului, în 38 dintre cele 71 de localităţi în care au avut loc manifestaţii publice s-a depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

„La Brăila, o parte dintre manifestanţi a aruncat cu obiecte contondente asupra jandarmilor şi asupra autospecialelor, rănind un jandarm şi avariind mai multe autospeciale. Din grupul celor care s-au manifestat violent, 17 persoane au fost conduse la sediul IPJ Brăila pentru continuarea cercetărilor. În încercarea de a induce ideea unei intervenţii abuzive a jandarmilor, unul dintre manifestanţi a postat pe reţelele de socializare un clip video în care prezintă un tânăr căzut pe jos, cu o pată de culoare roşie în jurul capului, sugerând că este vorba de sânge, ca urmare a unei intervenţii a forţelor de ordine. Facem precizarea că tânărul respectiv avea în jurul gâtului o eşarfă de culoare roşie şi în niciun caz nu era vorba despre sânge, aşa cum tot în imaginile postate se demonstrează acest aspect. Bărbatul respectiv tocmai fusese sancţionat de către jandarmi cu suma de 1.950 lei pentru încălcarea prevederilor legale”, se menţionează în comunicat.

În Capitală, mai informează Jandarmeria, pe timpul deplasării coloanei de manifestanţi, la intersecţia Vasile Pârvan cu Bulevardul Mihail Kogălniceanu, un bărbat a fost surprins în timp ce sustrăgea băuturi răcoritoare din vitrinele unei benzinării. Acesta a fost condus la Secţia de Poliţie 5, unde au fost întocmite documentele de sesizare pentru infracţiunea de furt.

Conform comunicatului citat, permanent, pe timpul desfăşurării acestor manifestaţii, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoştinţa participanţilor prevederile legale în vigoare, precum şi consecinţele nerespectării acestora.

Citeşte şi: Un medic instigă la proteste: Cerem oprirea stării de alertă. Vrem libertatea confiscată de politicieni

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*