JO de la Tokyo, în pericol. Peste 80% dintre japonezi se opun găzduirii Olimpiadei din această vară

Ultimul sondaj referitor la JO 2020 vine în contextul în care Japonia a extins vineri starea de urgență, în timp ce ţara se luptă cu al patrulea val de infecții cu coronavirus. Creșterea numărului de cazuri a pus presiune pe sistemul de sănătate al țării, iar profesioniștii din domeniul medical se plâng constant de lipsuri de materiale, dar și de epuizare.

Sondajul publicat de cotidianul Asahi Shimbun constată că 43% dintre respondenți doresc anularea Jocurilor Olimpice, iar 40% preferă o nouă amânare a acestora. Comparativ, se constată o creștere semnificativă, de opt procente, față de cei 35% care susțineau anularea într-un sondaj publicat de ziar în urmă cu o lună. De asemenea, în aprilie, procentul celor care doreau amânarea jocurilor era de 34%. În același timp, doar 14% dintre japonezi susțin desfășurarea Jocurilor Olimpice în această vară conform programării, în scădere de la 28%.Alte ArticoleTragedie! Fratele tatălui lui Helmut Duckadam s-a spânzurat! …Simona Halep se menţine pe locul 3 WTA. Ascensiuni importante …Ilie Dumitrescu şi Gigi Becali, contre dure în direct la TV. …

Sondajul a luat în calcul 1.527 de răspunsuri, din 3.191 de apeluri telefonice.

Citește și Gigi Becali nu-i lasă pe jucătorii de la FCSB la Olimpiadă: „Ia du-te la Jocurile Olimpice cu ăia săraci! Să vină Cîţu să bage bani”

Dacă Jocurile totuşi se vor desfășura, 59% dintre respondenți au spus că nu vor ca acestea să fie cu spectatori, 33% ar dori un număr limitat de fani în tribune și doar 3% ar vrea ca întrecerile să se desfășoare cu tribunele umplute la capacitate maximă.

În timp ce marele eveniment sportiv se apropie, Japonia se confruntă cu al patrulea val de infectare şi opinia publică rămâne majoritar opusă organizării Olimpiadei în această vară, după ce a fost amânată în 2020, din cauza pandemiei. Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi interzise spectatorilor de peste hotare, o premieră istorică, în timp ce o decizie referitoare la publicul rezident în Japonia este încă aşteptată în cursul lunii iunie.

Citește și Decizie istorică: România va include trei sportive din Kenya în echipa națională pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Militanţii împotriva Jocurilor Olimpice au transmis vineri o petiţie în care solicită anularea competiţieidin capitala Japoniei. Potrivit CNN, peste 352.000 de persoane au semnat petiţia online, intitulată „Anulaţi Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a proteja vieţile noastre”, lansată la debutul lunii mai de Kenji Utsunomiya, avocat şi fost candidat la postul de guvernator al Tokyo.

În același timp, autoritățiel sunt îngrijorate de rata scăyută de vaccinare în arhipelag, datele arătând că până acum a fost imunizat un procent de doar 3% din populaţia de 126 milioane.

Citește și…

Lovitură pentru șoferi! Lipsa acestui document te lasa fără zeci de mii de lei! Sunt puncte de control în toată țara! De ce sa te feresti

Hidroelectrica, din nou profit net uriaș, 760 de milioane de lei în doar trei luni, cu 76% mai mare

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*