Ivermectina nu este recomandată de EMA în tratamentul anti-COVID

Ivermectina nu este recomandată de EMA în tratamentul anti-COVID. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că nu recomandă utilizarea medicamentului antiparazitar Ivermectină pentru prevenirea şi tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2, în afara studiilor clinice controlate, relatează AFP.

EMA „a concluzionat că datele disponibile nu susţin utilizarea acestui medicament pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice”, a declarat agenţia cu sediul în Amsterdam într-un comunicat.Alte ArticoleBolnavii de COVID au început să refuze administrarea oxigenului, …BILANŢ vaccinare 22 martie 2021. Aproape 50.000 de vaccinaţi, …Monica Pop, avertisment pentru români: „Toată lumea ‘ştie’ …

„Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19”, a adăugat EMA.

Eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului, prezentată uneori pe reţelele sociale ca un remediu „miraculos”, nu a fost dovedită ştiinţific, susţine EMA.

Flavia Groşan, replică acidă pentru Beatrice Mahler. „Hai că mă cunoşti. Ştii foarte bine, că nu folosesc Ivermectina”

Utilizarea acestui medicament ca tratament împotriva COVID-19 nu este, de asemenea, autorizată în Uniunea Europeană, iar EMA nu a primit „nicio cerere pentru o astfel de utilizare”, a declarat autoritatea de reglementare europeană.

„Studiile de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19), dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent”, a explicat EMA.

Prin urmare, efectele adverse şi posibila toxicitate nu pot fi excluse la aceste doze, a adăugat agenţia.

Medicul Adina Alberts: Ivermectina, medicamentul care pune capăt pandemiei EXCLUSIV

Experți: Ivermectina este autorizată în România pentru uz uman doar ca unguent

Teama provocată de COVID-19 goleşte farmaciile veterinare de Ivermectină. Este vorba despre un medicament de uz veterinar despre care circulă, eronat, informația că ar putea preveni infecţia cu SARS-COV-2. Farmaciștii și medicii veterinari avertizează că administrarea medicamentului de uz veterinar la oameni este contraindicată. În România, produsul este autorizat pentru uz uman doar sub formă de unguent. Studii asupra Ivermectinei în tratamentul COVID au fost făcute în SUA, unde medicamentul este autorizat și pentru uz uman, dar nu sunt concludente în acest moment.

Expertul în sănătate publică Ioana Stăncel a precizat că Ivermectina este aprobată în România și în Uniunea Europeană pentru uz uman doar ca unguent.

„Nu este înregistrată, nu există studii privind utilizarea internă. De asemenea, preparatele pentru uz veterinar față de preparatele pentru uz uman au diferență de concentrație și de puritate, de aceea nici nu avem studii privind siguranța utilizării lor în terapia umană”, a spus ea.

 

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*