Italia prelungeşte restricţiile până la sfârşitul lunii aprilie.Paştele catolic în lockdown

Italia va petrece Paştele catolic în scenariul roşu, conform decretului semnat miercuri seară de premierul ţării. Noul decret face ca vaccinarea să fie obligatorie pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare şi prevede că măsuri de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârşitul lui aprilie în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare.

Toate regiunile din Italia vor rămâne, în perioada 7-30 aprilie, fie în scenariul roșu, fie în cel portocaliu, în timp ce numai clasificarea „galben” permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00 şi o mobilitate mai mare.Alte ArticoleUn tribunal din Bruxelles ordonă guvernului să ridice în 30 …Atac armat la o clădire de birouri din SUA. Printre victime …Grecia redeschide ţara, în ciuda cifelor alarmante. De luni …

Italia în scenariul roşu de Paşti. Călătoriile vor fi restricţionate

Cea mai mare parte a ţării este supusă unor restricţii severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID-19 (închiderea pentru public a barurilor şi restaurantelor, călătorii limitate).

În plus, întreaga peninsulă va fi clasificată în zona „roşie” (risc ridicat de contaminare şi restricţii maxime) pentru weekendul de Paştele catolic, o sărbătoare foarte populară în Italia care este de obicei ocazia reuniunilor de familie.

Pandemia a făcut până în prezent peste 108.000 de morţi ţară, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Zeci de cazuri rare de coagulare a sângelui apărute după vaccin, investigate de Agenţia Europeană a Medicamentului. Problemele au apărut după administrarea serului AstraZeneca

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*