Informaţia care schimbă tot în cazul tragediei de la Victor Babeş. Managerul instituţiei medicale s-a plâns de firma care oferea oxigen de două săptămâni

Informaţia care schimbă tot în cazul tragediei de la Victor Babeş. Potrivit Antena 3, la întâlnirea online cu managerii de spitale din 3 aprilie, unde participau și ministrul Vlad Voiculescu, secretarul de stat Andreea Moldovan, dar și șeful DSU, Raed Arafat, managerul dr. Simin Florescu a spus că are probleme cu firma care oferă oxigenul.

Informaţia care schimbă tot în cazul tragediei de la Victor Babeş. Managerul instituţiei medicale s-a plâns de firma care oferea oxigen de două săptămâniAlte ArticoleAlertă la Spitalul Victor Babeș din Capitală! Trei pacienți …Preţul vaccinului Pfizer a explodat în câteva zile. Locul …Ministerul Sănătăţii, recomandări despre vaccinul anti-COVID. …

Firma care se ocupa de ventilatoarele de oxigen din unitatea mobilă în care s-a produs tragedia ar fi Medist SRL. Societatea este deținută de fiul acestuia, Alexandru Sebastian Vlădescu și de soția fostului demnitar, Carmen Vlădescu. Împreună au 50,5% din părțile sociale. Alți acționari semnificativi: Ionel Manole cu 34% și Florin Gheorghe Coica cu 8 procente.

Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 65 milioane de lei, 87 de angajați și un profit de 6,4 milioane de lei.

Pe de altă parte deputatul USR Emanuel Ungureanu a vorbit la România TV despre o legătură între Arafat şi o firmă din Cluj, numită Deltamed.

„Trebuie verificată legătura dintre domnul Arafat şi o firmă din Cluj care se numeşte Deltamed. Doamna Zarafin, oameni din sistem au spus foarte clar că trebuie folosite sistemele din ATI şi întărire cele pe care le avem în spitale.

Trebuie întrebaţi miniştrii care au refuzat vocea specialiştilor din sistem. Trebuie ascultaţi în pandemie oamenii care sunt în prima linie.

Izvorul de prostie este foarte mare. Au fost decizii proteşti cum a fost această împărţire în spitale COVID şi non-COVID. A fost o decizie criminală!”, a spus Ungureanu.

Trei pacienți au decedat, luni seară, după ce s-a oprit alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Potrivit Ministerului Sănătății, a avut loc o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile.

Opt pacienți cu Covid-19 erau internați în unitatea mobilă ATI, dintre care trei au decedat. Ceilalți cinci pacienți au fost transferați la alte spitale – unul a rămas la Victor Babeș, doi au fost transferați la Spitalul Bagdasar Arseni, unul la Floreasca și unul la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan).

Ministrul Sănătații Vlad Voiculescu a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

Citeşte şi: Alertă la Spitalul Victor Babeș din Capitală! Trei pacienți cu COVID de la unitatea mobilă de ATI au murit din cauza unei defecțiuni la aparatul de oxigen 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*