Închiderea restaurantelor, a şcolilor sau lockdown-ul? Care sunt cele mai eficiente restricţii luate de guverne în pandemie

În perioada 1 august – 9 ianuarie, cercetătorii au studiat evoluția numărului de cazuri și decese de Covid în 114 regiuni din șapte țări europene: Austria, Republica Cehă, Anglia, Germania, Italia, Olanda și Elveția. Punerea în aplicare a acestor restricţii în pandemie i-a ajutat pe oamenii de știință să analizeze efectele fiecăreia dintre măsurile luate, spre deosebire de primul val, când majoritatea țărilor au decis asupra blocărilor totale combinând mai multe măsuri.

Prima observație, potrivit studiului preluat de Le Parisien: măsurile primului val, o închidere generalizată aproape peste tot, au fost mai eficiente decât cele ale celui de-al doilea val. Ca rezultat, ele au contribuit cu aproximativ 80% la reducerea contaminarii în primul val, comparativ cu un procent de 66% în al doilea. Înțelegerea importanței și a necesității de a aerisi spațiile închise, care au devenit parte a vieții noastre de zi cu zi, a avut, de asemenea, un efect suplimentar. Ca să nu mai vorbim de nivelul scăzut de imunitate al persoanelor infectate. Închiderea barurilor și restaurantelor (12%), precum și a cluburilor de noapte (12%) se află în fruntea reducerii răspândirii Covid-19, la fel ca magazinele care furnizează așa-numitele servicii „neesențiale”, precum saloane de coafură și de înfrumusețare (12%). La polul opus, închiderea muzeelor, a teatrelor și a cinematografelor ar fi determinat o reducere a răspândirii virusului doar cu 3%.Alte ArticoleRomâncă din Germania, ucisă în bătaie de iubit. A murit …Carantină de cinci zile pentru cetăţenii UE care intră în …Sentinţă neaşteptată pentru firma care a pus pe piaţă medicamentul …

Citeşte şi Bărbat reţinut după protestele anti-restricţii din Bucureşti. Procurorii cer arestarea lui

Toate acestea au avut ca efect reducerea riscului de răspândire a virusului cu 35%. Un ansamblu de măsuri mai eficiente decât interdicțiile de adunări, care ar face posibilă reducerea transmisiilor cu 26%.

O altă serie de măsuri priveşte închiderea școlilor și, într-o măsură mai mică, a orei de la care nu mai este permisă circulaţia pe timp de noapte. Dacă închiderea tuturor școlilor a fost extrem de eficientă în prima jumătate a anului 2020, acum această măsură nu mai e atât de eficientă, studiul concluzionând că a contribuit cu o reducere de doar 7% a contaminării.

„Acest studiu este foarte serios, dar este valabil doar pentru tulpina istorică a virusului, nu pentru variantele mai contagioase”, avertizează Mahmoud Zureik, profesor de epidemiologie și sănătate publică la Universitatea din Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines.

Citeşte şi Ministrul de Interne, despre violenţele de la protestele anti-restricţii: Toleranţă ZERO față de orice ABATERE de la LEGE!

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*