Guvernul ia în calcul relaxarea restricţiilor anti-COVID-19 după proteste – surse

La o zi după intrarea în vigoare a noilor restricţii anti-COVID-19, Executivul ar putea decide relaxarea lor, potrivit unor surse guvernamentale citate de România TV. O astfel de decizie ar putea fi luată într-o şedinţă la Ministerul Sănătăţii.

Potrivit surselor, Executivul ar putea reveni asupra deciziei de a închide magazinele la ora 18:00. De asemenea, accesul în restaurante, teatre sau săli de sport s-ar putea face pe baza unui test negativ COVID-19.Alte ArticoleVlad Voiculescu, reacţie după proteste: Virusul există, omoară. …Medicul Emilian Imbri anunţă când scăpăm de pandemie: „Cred …Bilanţ coronavirus 29 martie. Record la ATI şi 120 de decese …

Duminică, 28 martie 2021, au intrat în vigoare noi restricții în România. Astfel, în toate localitățile în care rata de infectare a depășit 4 la mia de localități magazinele se închid de la ora 18, iar de la ora 20.00 intră în vigoare carantina de noapte. În localitățile cu rata de infectare de peste 7,5, aceste restricții se aplică pe toată durata săptămânii.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, reacţie după proteste: Virusul există, omoară. Oricine spune altceva ori şi-a piedut minţile, ori are un interes

Mii de români au ieşit, duminică noapte, pe străzi în Bucureşti şi alte oraşe. Participanţii la protestul spontan nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor. Manifestanţii au cerut, de asemenea, demisia lui Raed Arafat.

Citeşte şi: VIDEO Raed Arafat, prima reacţie după protestele de duminică noaptea. Ce spune despre demisie

Creşte din nou incidenţa COVID-19 în Bucureşti. Capitala se pregăteşte de noi restricţii

Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a ajuns luni la 7.06 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, a anunţat DSP Bucureşti. Duminică, rata de incidența cumulată calculată de DSP Bucureşti la 14 zile era de 7.02.

„Creșterea este lentă, nu este rapidă, dar totuși este o creștere. De alaltăieri creșteri de 0,1, de 0,2 au fost în 32 de județe. Asta ne atenționează că situația nu este stabilă. De asta s-au luat unele măsuri, chiar mai ușoare decât în altre țări, care ne permit să controlăm situația și să meargă mai bine și campania de vaccinare”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Incidenţa COVID-19 anunţată luni de DSP Bucureşti este cea mai mare incidenţă în Capitală de la deputul pandemiei. Cea mai mare rată de până acum fusese calculată în 11 decembrie 2020, la circa o săptămână de la alegerile parlamentare, – 7.04 cazuri COVID la mia de locuitori în Bucureşti.

Citeşte şi: Răzvan Cherecheş aduce veşti proaste după vaccinare: Vom avea un val patru la finalul anului

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*