Germania se pregăteşte pentru vaccinul antiCOVID rusesc. Angela Merkel vrea să comande serul de la Sputnik!

Germania se pregăteşte pentru vaccinul antiCOVID rusesc.Declaraţia a fost făcută în condiţiile în care Angela Merkel este criticată aspru pentru încetinirea campaniei de vaccinare în Germania.

Germania se pregăteşte pentru vaccinul antiCOVID rusesc. Angela Merkel vrea să comande serul de la Sputnik!Alte ArticoleInventatorul vaccinului Pfizer / BioNTech prezice sfârşitul …Cutremur cu magnitudine 7,2 în Japonia. A fost emisă alertă …Cum se simte Joe Biden după ce a căzut pe scară în timp ce …

„În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, consider că orice vaccin autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente ar trebui utilizat în UE. În acest caz, aş prefera o comandă din partea UE, dar dacă acest lucru nu intervine, atunci Germania ar trebui să acţioneze pentru ea însăşi şi asta vom face”, a declarat Angela Merkel.

Totodată, cancelarul german a declarat că este gata să fie vaccinată cu AstraZeneca, în pofida faptului că vaccinarea a fost suspendată pentru câteva zile din cauza tulburărilor rare şi grave de coagulare la unele persoane vaccinate, fără o legătură dovedită cu serul administrat.

Cancelarul Angela Merkel a acceptat miercuri seară deblocarea treptată a dispozitivului anti-COVID-19 din Germania, cedând nemulţumirii crescânde în rândul opiniei publice şi propriului guvern cu şapte luni înainte de alegerile parlamentare, notează AFP.

După mai mult de nouă ore de negocieri dure, cancelarul şi liderii celor 16 landuri federale ale ţării au ajuns la un acord asupra unui calendar pentru relaxarea măsurilor de izolare parţială în vigoare de la sfârşitul anului trecut.

„Astăzi putem vorbi despre încredere şi speranţă”, a afirmat cancelarul german într-o conferinţă de presă, apreciind că ţara sa intră acum „într-o nouă fază” a luptei împotriva pandemiei, posibilă în special prin accelerarea vaccinărilor.

Germania va autoriza astfel vaccinul AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani, a anunţat cancelarul. Intervalul dintre administrarea a două doze va fi, de asemenea, prelungit, pentru a permite vaccinarea mai multor pacienţi.

Cu toate acestea, viaţa va continua să se desfăşoare în ritm lent, majoritatea restricţiilor fiind prelungite cel puţin până la 28 martie pentru a contracara creşterea cazurilor şi răspândirea mutaţiei britanice, reprezentând în prezent 46% din contaminări.

Veşti bune pentru românii din Germania. Reuniunile private vor fi posibile, însă, începând cu 8 martie, între două familii, cu condiţia ca acestea să nu depăşească în total cinci persoane.

Librăriile, florăriile şi şcolile de şoferi, care s-au redeschis deja în unele landuri, vor putea din nou să primească vizitatori în toată ţara.

Citeşte şi: Germania vrea restricţii de Paşte şi propune interzicerea călătoriilor. Ce alte decizii mai ia Angela Merkel 

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*