Germania intră în LOCKDOWN în perioada Paştelui catolic şi protestant. Angela Merkel: „Situaţia este gravă!”

Germania intră în LOCKDOWN în perioada Paştelui. Conform noilor restricţii, adunările, ca şi mesele în aer liber, vor fi interzise în perioada 1-5 aprilie. Doar magazinele alimentare vor putea deschide pe 3 aprilie. Pe de altă parte, multe restricţii în vigoare de la sfârşitul lui 2020, precum limitarea reuniunilor private, închiderea facilităţilor culturale şi de agrement, au fost prelungite până la 18 aprilie, a anunţat ngela Merkel, citată de Politico.

Germania intră în LOCKDOWN în perioada PaşteluiAlte ArticoleStatul Islamic a revendicat atacul din Mali în care şi-au pierdut …Israel se pregătește pentru vaccinarea a 600.000 de adolescenți. …Vicepremierul slovac şi-a oficializat demisia pentru a depăşi …

„Situaţia este gravă! Numărul de cazuri creşte exponenţial, iar paturile de la terapie intensivă se umplu din nou”, a avertizat cancelarul german, luni seară, într-o conferinţă de presă după aproape 12 ore de negocieri cu landurile federale. Angela Merkel a vorbit despre „o creştere exponenţială” a pandemiei, provocată de mutaţia britanică.

Germania se pregăteşte pentru vaccinul antiCOVID rusesc. Angela Merkel vrea să comande serul de la Sputnik!

Germania se confruntă cu o „nouă pandemie, clar mai letală, clar mai infecţioasă şi contagioasă mai mult timp”, a mai avertizat cancelarul german, care a exclus însă ipoteza unui lockdown local, precum şi închiderea şcolilor. Cursurile au fost deja întrerupte din decembrie până în februarie şi mulţi elevi încă nu s-au întors la scoală sau frecventează cursurile doar o zi sau două pe săptămână. Guvernul federal şi landurile se bazează pe intensificarea campaniei de vaccinare, care întâmpină dificultăţi pentru a atinge ritmul dorit. „Suntem într-o cursă pentru vaccinare, care trebuie să fie efectivă cât mai repede posibil”, a avertizat Angela Merkel.

În Germania, rata de incidenţă a atins, luni, 107,3 cazuri la 100.000 de persoane, cu peste 7.700 de cazuri noi şi 50 de decese raportate în ulrtimele 24 de ore.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*