George Simion anunţă că AUR va contesta toate măsurile de carantinare: „Vom apela la Avocatul Poporului. Nu ai cum să carantinezi o metropolă ca Bucureşti”

George Simion spune că, pe lângă Avocatul Poporului, care poate contesta deciziile la CCR, parlamentarii AUR mai au şi soluţia de a ataca în contencios administrativ măsurile luate la nivel local. De asemenea, Simion susţine că aceste restricţii impuse de autorităţi distrug economia şi educaţia copiilor, care nu pot merge la cursuri.

„Avem pârghii parlamentare, o să apelăm la Avocatul Poporului pentru a face demersuri la Curtea Constituțională în caz că vor apărea noi proiecte de lege, o să acționăm în contencios administrativ hotărârile luate la nivel local, pe București, care pare că stă în gât unor și altor că nu este închis.Alte ArticoleGabriela Firea intervine în scandalul privind raportarea datelor …Marcel Ciolacu aruncă BOMBA: „Vlad Voiculescu îi şantajează …Actorul Marius Manole îi ia apărarea consilierei USR de la …

Nu ai cum să carantinezi o metropolă precum București. După cum înăsprirea amenzilor, dublarea controalelor, închiderea afacerilor, oprirea copiilor de a merge la școală, închiderea creșelor, sunt măsuri aberante care trebuie contestate”, a declarat președintele AUR.

George Simion: „Românii s-au săturat de aceste restricţii care nu dau niciun rezultat”

George Simion a declarat că membrii AUR au luat legătura cu avocații și urmează să realizeze toate demersurile pentru a opri restricțiile aplicate în România, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Am luat legătura cu avocați apropiați nouă și vom face demersuri pe cale juridică în tribunale, pentru a opri aceste aberații. Românii s-au săturat de aceste restricții care nu dau niciun rezultat și par foarte absurde”, a adăugat el, în platoul Antena 3.

„Dreptul la educație este un drept esențial. Vorbim de niște măsuri care nu au niciun rezultat. Nu e vorba de teoria conspirației, nu e vorba că nu crede lumea în virus. Aceste măsuri sunt aplicate de peste un an, nu am putut circula liberi noaptea, iată că virusul a continuat să se răspândească. Specialiștii spun că am avut peste patru milioane de români infectați, s-a raportat doar un milion”

„Educația copiilor este un subiect esențial. Nu este normal să închizi școlile în numele medicinei. Această pandemie poate continua încă 10 ani. Ce facem? 10 ani trăim în această realitate sau revenim la viața noastră normală? Nu am auzit de testări în România, din contră, acolo unde s-a testat, Timișoara, Cluj, au de suferit”, a precizat liderul AUR.

Citeşte şi: Paşte 2021. Raed Arafat, veşti bune legate de slujba de Înviere

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*