Franţa elimină mai multe zboruri interne, decizie radicală luată de parlamentari. Cum şi-au motivat deputaţii votul

Măsura este parte dintr-o legislaţie amplă privind climatul care are drept obiectiv reducerea emisiilor de carbon în Franţa până în 2030 cu 40% faţă de nivelurile din 1990, deşi activiştii îl acuză pe preşedintele Emmanuel Macron că nu şi-a menţinut toate promisiunile în proiectul de lege. Vor dispărea astfel o serie de zboruri populare, cum ar fi cele dintre Paris şi Nantes sau Bordeaux.

Votul a venit la câteva zile după ce statul a spus că va contribui la recapitalizarea de 4 miliarde de euro a Air France, dublându-şi partea în compania fanion.Alte ArticoleING schimbă foaia. Banca a început să aplice dobânzi negative …Incendiu violent la o fabrică, în Sankt Petersburg. Un pompier …Furtună în Germania. Principalul partid de opoziţie vrea să …

Ministrul Industriei, Agnes Pannier-Runacher, a respins criticile venite din partea industriei aviatice care susţine că perioada de recuperare după pandemie nu este momentul potrivit pentru eliminarea unor zboruri interne şi a spus că nu există contradicţie între planul de salvare şi legea climatică.

Citeşte şi Carantină TOTALĂ în Franţa: Școlile vor fi închise, iar circulația pe timpul nopții va fi interzisă! Anunţul făcut de Macron

„Ştim că aviaţia este un contribuitor la dioxidul de carbon şi din cauza schimbărilor climatice trebuie să reducem emisiile”, a declarat ea, citată de The Guardian. „În mod egal, trebuie să ne susţinem companiile şi să nu le lăsăm să cadă”.

Traficul aerian ar putea să nu revină la nivelurile de dinaintea pandemiei până în 2024, apreciază analiştii McKinsey.

Un forum pentru climat format din cetăţeni şi organizat de Macron cu scopul de a sprijini redactarea proiectului de lege a cerut eliminarea zborurilor pe rute pe care trenurile le pot acoperi în mai puţin de 4 ore.

Proiectul va ajunge în Senat, apoi votul final va fi dat în camera inferioară, dominată de partidul lui Macron şi aliaţii acestuia.

Citeşte şi Vaccinare în ritm accelerat. Peste 250.000 de doze zilnice administrate în Gerrmania, Franţa şi Marea Britanie, în timp ce SUA a vaccinat deja 174 milioane de oameni

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*