FMI – Economia României va creşte cu 6% în acest an, peste estimările iniţiale. Reacţia premierului Cîţu

FMI  anunţă că economia României va creşte cu 6% în acest an, peste estimările iniţiale, potrivit proiecţiilor actualizate. În UE, doar Spania ar urma să înregistreze un ritm de creştere superior.

Prognoza privind evoluţia economiei româneşti a fost revizuită în urcare cu peste un punct procentual, de la o creştere de 4,6% estimată în toamnă, se arată în raportul FMI din aprilie legat de perspectivele economiei globale.Alte ArticoleCity Insurance, liderul pieței de asigurări cu 3 milioane de …Air France salvată de guvernul francez, cu un ajutor de patru …Câţi bani cheltuie românii pe mâncare. Sumele alocate au …

Conform noilor proiecţii, România va consemna al doilea cel mai rapid ritm de creştere din Uniunea Europeană în acest an, după Spania (+6,4%).

Pentru România, FMI estimează o creştere economică de 4,8% în 2022. Instituţia financiară internaţională preconizează o rată a şomajului de 4,9% în România în 2021 şi 2022, în scădere uşoară de la o rată de 5% estimată pentru 2020. Deficitul de cont curent este aşteptat să se reducă de la 5,1% din PIB la 5% din PIB în acest an şi la 4,7% din PIB în 2022.

Câţi bani cheltuie românii pe mâncare. Sumele alocate au crescut în timpul pandemiei

Economia zonei euro este estimată să crească cu 4,4%, mai lent comparativ cu avansul de 5,2% preconizat în octombrie, în condiţiile în care aşteptările privind redresarea principalelor economii din regiune s-au temperat. FMI a revizuit în scădere prognozele de creştere pentru Germania (-0,6 puncte procentuale, de la 4,2% la 3,6%), Italia (-1 pp, la 4,2%), Spania (-0,8 pp) şi Franţa (-0,2 pp, la 5,8%). Economia mondială, pe de altă parte, este aşteptată să îşi revină mai accelerat, după perfomanţele bune din a doua jumătate a anului trecut şi susţinută de pachete masive de stimulare fiscală, în special în SUA, precum şi de extinderea campaniilor de vaccinare.

România este cel mai mare producător de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru al cincilea an la rândFlorin Cîţu după anunţul FMI: Vești fantastice pentru toți românii!

„FMI are încredere în Guvernul României și estimează o creștere economică semnificativă mai mare pentru România.

Previziunile FMI arată o creștere economică substanțială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creștere din Uniunea Europeană.

Luăm cele mai bune măsuri pentru economie și acest lucru se vede.

Am reușit să stabilizăm economia și să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre.

Economia României se află pe o direcție de creștere economică sustenabilă și nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a scris Cîţu pe Facebook. 

Vești fantastice pentru toți românii!FMI are încredere în Guvernul României și estimează o creștere economică…

Posted by Florin Cîţu on Tuesday, April 6, 2021

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*