Florin Cîţu: „Oamenii pot protesta, dacă nu încalcă legislaţia. Îi înţeleg pe români că au obosit”

Florin Cîţu a declarat, luni, că a văzut în spaţiul public, în special de la PSD, mesaje confuze.

„Am văzut în spaţiul public, şi în special la cei de la PSD, mesaje puţin confuze. Pe de o parte, acum câteva luni de zile spuneau că suntem prea relaxaţi şi spuneau că România este singura ţara din Uniunea Europeană relaxată, acum vin şi spun că impunem restricţii. Eu sunt pregătit să ascult şi opinia specialiştilor, specialiştii nu au culoare politică. Lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică, dar decât să dăm mesaje confuze şi politice în această perioadă e momentul să stăm toţi la masă, specialiştii, şi să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru sănătatea românilor”, a afirmat Florin Cîţu.Alte ArticoleFlorin Cîţu îi cheamă pe specialiştii PSD la discuţii pentru …Timişorenii au protestat faţă de restricţii în faţa casei …DOLIU în PSD: fostul primar al Iaşului a murit din cauza Covid …

El a fost întrebat despre protestele de duminică seara din mai multe oraşe, în care manifestanţii nu au purtat mască de protecţie.

„Oamenii pot să protesteze atâta timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite, pentru mine foarte important este să continue campania de vaccinare, este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Ştiţi foarte bine, situaţia din spitale este foarte… sunt spitale foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. În acest moment pe acest lucru mă concentrez. Oamenii trebuie să respecte lege, toţi trebuie să respectăm legea”, a explicat Florin Cîţu.

Florin Cîţu: „Vom ajunge la 10 milioane de vaccinaţi în august, în loc de septembrie”

El a mai afirmat că îi înţelege pe români că au obosit după un an de pandemie, scrie News.ro.

„Îî înţeleg pe români că după un an au obosit, toţi am obosit, ne luptăm cu pandemia de un an de zile şi am făcut toate eforturile. Am comandat doze de vaccin mai multe decât aveam nevoie pentru a ne asigura că dacă este nevoie şi anul viitor vom avea acest vaccin. Dacă nu este nevoie, vom putea să exportăm. Adică trebuie să ajutăm şi populaţia din jurul României, nu este de ajuns să vaccinăm cetăţenii României dacă vrem să scăpăm de pandemie. Vom face toate eforturile şi sunt gata să stau la masă cu orice vine cu soluţii pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă”, a transmis premierul Florin Cîţu.

Florin Cîţu a spus încă o dată că în aprilie România va avea în plus 4,5 milioane de doze de vaccin.

„Vom creşte capacitatea de a vaccina la 100.000 de persoane zilnic şi, faţă de planul iniţial, dacă acest calendar de livrare a vaccinurilor se păstrează vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetăţeni în luna august, în loc de luna septembrie. Dar totul depinde de noi, să putem şi să mergem să ne vaccinăm”, a afirmat premierul.

Citeşte şi: Camera Deputaţilor va dezbate luni moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Agriculturii

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*