Florin Cîțu, după creșterea incidenței în București: ”Nu vorbim despre carantină în acest moment. Școlile nu se închid”

Florin Cîțu le recomandă bucureștenilor să nu asculte scenarille și să aștepte decizia oficială a autorităților. Acesta a precizat că indicele de 6 cazuri la mia de locuitori este doar primul indice, iar în acest moment nu se vorbește despre o eventuală carantină în Capitală.

”Am așteptări foarte mari, provocarea noastră rămâne pandemia. Bucureștenii să nu asculte scenariile, să aștepte deciziile. Această cifră reprinză unul dintre indicii care duc spre carantină, niciodată nu s-a carantinat doar la indicele de 6. În acest moment nu vorbim despre carantină. Deciziile se iau după 6 la mie, atunci începem să ne uităm la toate detaliile. La MS avea loc o ședință la ora 13.00” , a declarat Florin Cîțu.Alte ArticoleProtest AUR la Ministerul Energiei. George Simion şi zeci de …Diana Șoșoacă, după atacurile PNL: „Bine că nu a vorbit …Marcel Ciolacu propune modelul francez pentru accesarea fondurilor …

Citește și: Incidenţa infectărilor COVID la Bucureşti a ajuns la 6.22. Noi măsuri anti-COVID, decise la şedinţa de la Prefectura Capitalei

Florin Cîțu, după creșterea incidenței în București: ”Nu vorbim despre carantină în acest moment”

Premierul a precizat că școlile nu se vor închide, iar această decizie a fost luată și în cazul municipiului Timișoara. Premierul a adăugat că am putea opri singuri această pandemie dacă am respecta regulile impuse de autorități.

”Nu se închid școlile, rămân în continuare, luăm lucrurile pe rând. Am luat măsuri, dacă erau respectate nu am fi ajuns aici. Am putea să oprim singuri această pandemie. Aceleași reguli le-am avut și în decembrie. Spitalele din București au circuite COVID și non-COVID, recomand tuturor spitalelor să facă același lucru” , a mai declarat premierul.

Citește și: Beatrice Mahler nu este de acord cu carantinarea Bucureștiului: ”Aduce restricții și reguli dure. Este greu să le ducem”

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns marţi la 6.22, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. În aceste condiţii, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide în şedinţa de miercuri noi restricţii pentru bucureşteni.

„Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus Alin Stoica.

 

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*