Florin Cîţu desfiinţează ordinul dat de Andreea Moldovan: Valul 3 a început să scadă fără lockdown. Ordinul de carantină a călcat în picioare procedura!

Florin Cîţu desfiinţează ordinul dat de Andreea Moldovan. Premierul spune că ordinul în care erau schimbate criteriile de carantinare încălca toate procedurile şi a trebuit abrogat de urgenţă.

Florin Cîţu desfiinţează ordinul dat de Andreea Moldovan: Valul 3 a început să scadă fără lockdown. Ordinul de carantină a călcat în picioare procedura!Alte ArticoleMarcel Ciolacu: Clotilde Armand a pierdut alegerile, mai sunt …EXCLUSIV Alexandru Rafila intervine în scandalul raportărilor …EXCLUSIV Traian Băsescu, despre scandalul din coaliţia de guvernare: …

„E falsă această percepţie. Mereu am zis că nu sunt de acord cu o carantinare, cu un lockdown, de acrod cu mine era şi Klaus Iohannis. Am reuşit să obţinem o scădere şi fără aceste măsuri. Cu acel ordin, nimeni nu contestă că Moldovan era un medic foarte bun. Ceea ce eu nu vreau să am în acest guvern, e că nu vreau să fie încălcată în picioare procedura. Ordinul a fost abrogat de mine, erau încălcate procedurile. Nu avea ce să caute acolo. Dacă va veni un nou ministru al Sănătăţii şi vine cu un ordin, trece prin toate filtrele, publicăm, e în regulă”, a declarat premierul României, la Digi 24.

Cîţu a discutat şi despre paşii greşiţi pe care i-a făcut Voiculescu în mandatul său de ministru al Sănătăţii. Premierul şi Orban erau de acord că Voiculescu reprezenta o vulnerabilitate în guvernul României.

„Am vorbit cu Barna şi am spus că e o problemă pentru Guvern în ceea ce vorbeşte performanţa lui. Eu şi Orban spuneam că Voiculescu prezintă o vulnerabilitate. Deja era o decizie a Biroului Permanent USR PLUS care spunea că îl susţin orice ar fi pe Vlad Voiculescu. Am încheiat discuţia în sensul în care au înţeles. Eu ca premier am şi responsabilităţi. Miercuri, atunci, am luat o decizie, având în vedere mai multe probleme. Am un drept constituţional, dar sunt dispus la discuţii să îmbunătăţim ce trebuie. Eu spun că sunt ok cu orice, a avea discuii, protocoale, atât timp cât eu îmi păstrez atributul constituţional. Nu avem cum să negociem constituţia. Nimeni nu poate spune în România că putem negocia constituţia.”, a spus el.

Citeşte şi: Negocieri fără rezultat în Coaliţia de Guvernare. Florin Cîţu presează USR PLUS să numească un ministru al Sănătăţii: Sper să se rezolve cât mai repede! E nevoie de şef la Sănătate!

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*