Florin Cîţu anunţă măsura care ar putea salva economia României: „Faptul că am arătat o cale clară şi credibilă ar trebui să ajute”

Florin Cîţu a adăugat că agențiile reduc rapid perspectivele, dar că durează mai mult pentru ca acestea să fie îmbunătățite. El s-a declarat încrezător că va putea stabiliza finanțele țării și că ar putea opri reducerea ratingului țării, în ciuda provocărilor pandemiei.

Cîțu, spune agenția, a anulat deja o creștere de 40% a pensiilor și că a prezentat un buget menit să reducă cel mai mare deficit din Uniunii Europene, în conduițiile pandemiei.Alte ArticoleCele mai afectate industrii cer urgentarea implementării unui …Noi scumpiri din aprilie. Veşti proaste pentru români înainte …Aproape jumătate dintre români vor o vacanţă în Europa

„Faptul că am arătat o cale clară și credibilă ar trebui să ajute”, a declarat Cîțu. „Vom vedea dacă vor îmbunătăți perspectivele anul acesta”.

Economia României a avut cele mai bune performanțe din UE în ultimul trimestru al anului 2020, așa că Executivul a elaborat un plan de creștere treptată și durabilă ale a pensiilor, după plafonarea cheltuielilor cu salariile angajaților la stat.

Florin Cîţu: „Există o rezistenţă la reformă şi e clar că nu se poate face peste noapte”

Respectivele măsuri, combinate cu planuri de restructurare a companiilor de stat și de închidere a celor care consumă resurse publice ar trebui să contribuie la reducerea deficitului bugetar către limita UE de 3% din PIB până în 2024, de la 9,8% anul trecut. Produsul intern brut va crește cu 4% sau mai mult în acest an, potrivit premierului.

Planurile lui Cîțu ar putea fi afectate de al treilea val de coronavirus care străbate continentul, în condițiile în care menținerea restricțiilor riscă să rupă coaliția de guvernare, în timp ce promovarea reformelor profunde nu este ușoară într-unul dintre cele mai corupte state membre ale UE.

„Există o rezistență la reformă și la schimbare și este clar că nu se poate face peste noapte”, a spus Cîțu. „Dar sunt dispus să plătesc orice cost politic pentru a o face. Sunt convins că această coaliție de guvernare va guverna în următorii patru ani”.

Citeşte şi: Cele mai afectate industrii cer urgentarea implementării unui plan de redresare, bazat pe soluţii propuse de către aceştia

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*