Farmaciile din mediul rural, centre de testare rapidă pentru diagnosticarea coronavirusului. Proiect

Farmaciile din mediul rural, centre de testare rapidă pentru diagnosticarea coronavirusului. Potrivit proiectului făcut public de Ministerul Sănătăţii, Direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti emite un acord temporar de testare rapidă antigenică pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2, în format electronic.

Farmaciile din mediul rural, centre de testare rapidă pentru diagnosticarea coronavirusului. CondiţiiAlte ArticoleBilanţ coronavirus 30 martie. Peste 1.400 de pacienţi COVID …Scade incidenţa în Bucureşti. Ce restricţii se impun dacă …S-au schimbat simptomele de COVID. Medic: „Afectarea pulmonară …

Citeşte şi Scade incidenţa în Bucureşti. Ce restricţii se impun dacă rata de infectare trece de 7.5

Zona destinată activităţii de testare rapidă antigenică pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 este organizată pe o suprafaţă delimitată, destinată exclusiv acestui proces şi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii cumulativ:

* este amplasată într-un perimetru ce poate fi aerisit corespunzător prin deschiderea unei ferestre sau prin utilizarea unui alt sistem de ventilaţie;

* este dotată cu mobilierul necesar – masă de lucru placată cu materiale lavabile uşor de curăţat şi dezinfectat, scaun, recipiente pentru colectarea deşeurilor biologice rezultate din activitatea de testare;

* are o suprafaţă de minim 4 mp utili, delimitată de spaţiul oficinei (poate exista posibilitatea separării prin instalarea unui/unor paravane opace).

Proiectul Ministerului Sănătăţii mai prevede că, în situaţia în care nu există posibilitatea îndeplinirii acestor condiţii, farmacia comunitară/oficina comunitară rurală, zona destinată activităţii de testare rapidă antigenică pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 poate fi organizată prin amplasarea unor corturi sau cabine de testare izolate.

„Personalul implicat în activitatea de testare va purta obligatoriu echipament de protecţie compus din: mască chirurgicală/FFP2/FFP3, vizieră/ochelari de protecţie, mănuşi de examinare de unică folosinţă, halat de unică folosinţă”, stipulează proiectul.

Citeşte şi S-au schimbat simptomele de COVID. Medic: „Afectarea pulmonară e severă de la început”

Potrivit acestuia, instruirea personalului implicat în activitatea de testare va fi organizată de către Direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în colaborare cu Colegiul Farmaciştilor din România.

„Farmaciile comunitare/oficinele comunitare rurale vor utiliza în vederea comercializării şi testării exclusiv teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 aflate în gestiunea proprie şi care fac dovada calităţii, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în ceea ce priveşte dispozitivele medicale. Farmaciile comunitare/oficinele comunitare rurale au obligaţia de a raporta zilnic către Direcţiile de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în format electronic, rezultatele tuturor testelor efectuate şi situaţia stocurilor de teste rapide antigenice”, mai prevede proiectul.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*