Efecte alarmante ale tulpinii britanice în Republica Moldova: 12.528 de copii infectaţi

Premierul interimar al Republicii Moldova a descris situaţia ca „alarmantă” şi a declarat că înainte de apariţia tulpinii britanice efectele noului coronavirus nu erau la fel de devastatoare în rândul copiilor.

„Este o situaţie alarmantă în ceea ce priveşte afectarea copiilor de către virusul Sars-Cov-2. În prezent, sunt 12 528 de copii infectaţi, lucru care nu se întampla înainte de importarea tulpinii britanice în Republica Moldova. Dinte aceştia, 53% au vârsta cuprinsă între 11 şi 17 ani”, a anunţat premierul interimar Aureliu Ciocoi, după convocarea şedinţei Centrului unic de comandă a stării de urgenţă.Alte ArticoleAproape 40% dintre trupele armate americane refuză vaccinarea …Carantină de 10 zile în toată ţara. Adunările publice sunt …Salve de tun în Marea Britanie, timp de 40 de minute, în onoarea …

Acesta consideră grav şi faptul că un număr mare de gravide suferă de COVID – 973 de persoane.

Efecte alarmante ale Covid în Republica Moldova: 32 de morţi în ultimele 24 de ore

Raportul prezentat de Ministerul Sănătăţii arată că sâmbătă s-au înregistrat 910 cazuri noi de infecţie, dintre care 223 în Chişinău, din totalul de 5 799 de teste efectuate. Astfel, în prezent, numărul bolnavilor de COVID ajunge la 19 130 persoane, dintre care 3770 sunt internaţi, 316 se află în stare gravă, iar 32 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

Actualmente, Republica Moldova se plasează pe locul 18 în Europa la capitolul de noi infectări şi pe locul 16 la capitolul mortalitate.

Până sâmbătă, 61 091 de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova.

Ministerul Sănătăţii este în proces de negociere directă cu o companie din China care produce vaccinul SINOVAC, pentru contractarea unui lot de 400 000 doze. „Este singura companie care a depus dosarul la licitaţia declarată de MSMPS (Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale). Ministerul continuă negocierile directe şi cu alţi producători ca să reuşim să aducem cât mai curând posibil şi alte vaccinuri în Republica Moldova”, a declarat Aureliu Ciocoi, conform Agerpres.

Citeşte şi: Carantină de 10 zile în toată ţara. Adunările publice sunt interzise!

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*