Diana Şoşoacă, judecată în Senat pentru nepurtarea măştii. „Arătaţi-mi articolul care spune cum să arate o mască!”

Diana Şoşoacă a ajuns la Comisia Juridică după ce și-a anunțat susținătorii, într-un mesaj postat pe Facebook, că urmează să fie trasă la răspundere şi că riscă interzicerea tuturor drepturilor și obligațiilor ca parlamentar.

Mesajul a fost publicat puțin după miezul nopții de luni.Alte ArticoleAUR contestă în instanţă restricţiile impuse de Guvern pentru …Florin Cîţu: „Am promis, am făcut. De astăzi, capacitatea …Marcel Ciolacu: PNL-ul e luat ostatec de Barna și useriști! …

„Marti, 13 aprilie 2021, ora 12-Senatul Romaniei, Comisia juridica a Senatului ma va judeca pt activitatea mea parlamentara, la solicitarea PNL-ului in frunte cu Alina Gorghiu si Iulia Scântei. Se solicita interzicerea oricărui drept si oricărei obligatii parlamentare, de la interzicerea luarilor de cuvant, pana la interzicerea participarii la sedintele din plen, incalcandu-se Constitutia Romaniei! De ce? Pt ca le deranjez aranjamentele, liniștea si somnul pentru care iau bani!”, a scris Diana Iovanovici Şoşoacă pe Facebook.

Diana Şoşoacă dă vina pe Raed Arafat pentru tragedia de la Spitalul Victor Babeş. „Pe vreme de pandemie, şeful DSU conduce. Am plângeri penale inclusiv pentru genocid”

Diana Şoşoacă susţine că măştile sunt neconforme, iar ea deţine adeverinţă de la medic care îi permite să nu meargă cu mască. Diana Şoşoacă a avut un schimb aprins de replici cu Laura Scîntei, de la PNL, din cauza măştii de protecţie. Concret, senatoarea liberală nu a vrut să îi permită accesul în sala de şedinţă Dianei Şoşoacă pentru că masca acesteia nu este conformă.

„Arătaţi-mi în legea 55 articolul care spune cum trebuie să arate o mască. Spune că trebuie să acopere gura şi nasul. A mea acoperă gura şi nasul. Plus că eu am adeverinţă care mă exceptează de la purtatul măştii. Mă lăsaţi să intru sau nu?„, a răbufnit Diana Şoşoacă.

Senatoarea Laura Scîntei, de la PNL, i-a spus acesteia că nu o poate lăsa să intre în sala de şedinţă, considerând că masca pe care o poartă Diana Şoşoacă nu este conformă.

„Asta este masca pe care o am. Daţi-vă la o parte că nu sunteţi dvs poliţist„, a mai spus Şoşoacă.

Ulterior, cineva din staff-ul Senatului a vrut să îi ofere Dianei Şoşoacă o mască de protecţie, dar aceasta a refuzat.

„Nu, eu nu port porcăria aia. Nu spune în legea 55 cum trebuie să arate o mască. Masca trebuie să acopere nasul şi gura, a mea acoperă nasul şi gura. Nu mă înteresează opinia dvs, dna Scîntei”, a mai spus senatoarea.

„Atunci  nu vă las să intraţi!”, a replicat Laura Scîntei. Diana Şoşoacă a plecat câteva secunde din faţa uşii sălii de şedinţă, dar ulterior a revenit şi a intrat în sală, luându-l şi pe avocatul dânsei cu ea.

Senatorii PNL au cerut , în ședința Biroului Permanent al Senatului, sancționarea senatoarei Diana Șoșoacă pentru că sfidează „orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării”. Potrivit unui document prezentat în ședința PNL și publicat de senatoarea Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook, liberalii cer celorlalte partide din Parlament să se alăture demersului.

Biroul permanent al Senatului a trimis, marţi, Comisiei juridice sesizarea grupului PNL prin care se solicită analizarea „derapajelor” de comportament ale senatoarei Diana Şoşoacă în Parlament.

„Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă atât Parlamentului, cât și românilor.

Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob și extremist.

Sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului.”, se arată în documentul pe care senatorii PNL l-au prezentat Biroului Permanent al Senatului.

„Prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului. Astăzi, în Biroul Permanent al Senatului, grupul senatorilor PNL propune acest demers pentru păstrarea unui standard necesar în Parlament. E nevoie de reacție, din partea tuturor senatorilor, la populism, extremism, lipsă de decență, nerespectarea regulamentelor în mod constant. E nevoie de această delimitare. Doar așa putem lucra la creșterea credibilității acestei instituții”, scrie Alina Gorghiu, într-un mesaj pe Facebook.

Diana Şoşoacă a protestat la Cluj, alături de Gheorghe Funar. Atacuri la Klaus Iohannis, Raed Arafat şi Vlad Voiculescu VIDEO

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*