Deputatul PNL Alexandru Muraru, despre scoaterea AUR în afara legii: „E nevoie de un pact naţional împotriva extremismului, un angajament de izolare a lor în Parlament”

Deputatul PNL Alexandru Muraru spune că parlamentarii AUR găsesc mereu noi motive de a protesta şi de propaga ura pentru diverse categorii sociale, pentru că asta face ca populaţia să perceapă mereu un pericol şi să se strângă în jurul lor, căutând soluţii.

„Există un filon vechi naționalist și populist în România, reprezentat în anii 90 și primul deceniu al anilor 2000, de diferite formațiuni cu reprezentare parlamentară, dar acum cred că vorbim cu precădere de un partid de factură neo-fascistă, neo-legionară, ultranaționalistă.Alte ArticoleUSR propune ca vicepreşedinte ANAF un fost ospătar, care în …Alexandru Rafila contestă programul redus al magazinelor în …Cât de puternic e de fapt partidul AUR: E de cinci ori mai solid. …

Totodată, un partid care face apologia persoanelor condamnate pentru crime de război, înalți funcționari ai regimului Antonescu, care au participat la implementarea deciziilor genocidale care au dus la exterminarea a aproape jumătate din comunitatea evreiască din România, este o formațiune extremistă, radicală, reacționară, dar care funcționează ca o „confederație” de -isme, dintre cele mai toxice și cu potențial mare de iradiere.

Deputatul PNL Alexandru Muraru: „Ce fac cei de la AUR e un atac direct la toleranţă şi diversitate”

Nevoia de care vorbiți e o identificare a unor indivizi și grupuri din societate care își regăsesc nemulțumirile, iritările, frustrările, neîmplinirile, idiosincraziile într-un exponent pe care-l consideră nociv, alimentat de apelul la propriile prejudecăți, la lipsa de cunoaștere, la mesajele pe care le primesc, transferă toate acestea spre un paratrăsnet social închipuit: străinii, evreii, ungurii, celelalte culte și secte religioase, membrii și susținătorii comunității LGBTQ etc. Aceștia devin ținte.

Ceea ce fac cei de la AUR e un atac direct la toleranță, la alteritate, la diversitate care ia forma unui război ideologic pe măsură ce rețeaua câștigă teren. Stigmatizarea socială a celuilalt, a minoritarilor creează extremiștilor și adepților lor sentimentul că pot trece la nivelul următor, că sunt legitimi, vitalitatea cu care se propagă le dă încredere, ca și lipsa de reacție a autorităților.

Prezența lor publică în stradă, pe rețelele de socializare, în mass-media, având mereu și mereu noi motive și instrumente de a propaga ura creează pentru adepții lor sentimentul unei societăți în pragul prăbușirii și a victoriei lor iminente. De aceea, ei sunt mereu în mișcare, războiul lor nu se încheie cu nicio concesie pe care o primesc, cedarea autorității e pentru ei un pas înainte.

Ei știu că sunt pasibili de scoatere în afara legii, dar e nevoie de un pact național, parlamentar, împotriva extremismului, un angajament de izolare a lor în Parlament”, a spus deputatul PNL Alexandru Muraru pentru Radio Europa Liberă.

Citeşte şi: USR propune ca vicepreşedinte ANAF un fost ospătar, care în prezent are afaceri de 50.000 de euro

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*