Deputatul AUR Dan Tanasă, sancţionat după ce a înjurat şi ameninţat un parlamentar USR

Deputatul AUR Dan Tanasă a fost sancţionat cu avertisment scris, după ce acesta a adresat cuvinte şi expresii „care contravin demnităţii şi onoarei funcţiei de deputat” unor colegi din Parlament.

Sancţiunea i-a fost aplicată lui Dan Tanasă după ce deputaţii USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean au depus săptămâna trecută o sesizare împotriva deputatului AUR.Alte ArticoleClotilde Armand, reacţie acidă la adresa angajaţilor din Primăria …La ce vârstă a dat Bacalareatul Piedone? Era însurat şi avea …Dan Barna, declaraţie surprinzătoare: Dacă în Europa se va …

Comisia juridică a decis că Dan Tanasă a avut un comportament care a fost încadrat în categoria abateri disciplinare şi a propus aplicarea sancţiunii cu avertisment scris. Aceasta este cea mai gravă sancţiune prevăzută de Regulament şi de Statutul deputaţilor şi senatorilor, notează Agerpres.

Membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor au luat această decizie după ce au analizat sesizarea depusă de Moşteanu şi Dehelean împotriva lui Tanasă cu privire la „comportamentul grobian şi limbajul vulgar” al acestuia, după şedinţa de plen din 24 martie.

Cei doi deputaţi USR PLUS au solicitat „efectuarea demersurilor regulamentare necesare pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor disciplinare săvârşite de deputatul Dan Tanasă”.

Citeşte şi: Scandal uriaş în Parlament! Doi deputaţi, la un pas de bătaie din cauza desfiinţării SIIJ. „Du-te în p*** mă-tii de bou” VIDEOS

Săptămâna trecută, mai mulţi parlamentari AUR au întrerupt în repetate rânduri declaraţiile ministrului Justiţiei, Stelian Ion, care susţinea o conferinţă de presă alături de liderul USR, Dan Barna, pe holurile Parlamentului.

Deputatul AUR Dan Tanasă i-a reproşat ministrului, pe un ton foarte ridicat, o serie de aspecte legate de desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie. De asemenea, parlamentarul a înjurat mai mulţi deputaţi USR, printre aceştia fiind Ionuţ Moşteanu, Bogdan Rodeanu, Silviu Dehelean.

Scandal uriaş în Parlament între Dan Tănasă şi Silviu Dehelean

Dan Tanasă (AUR) : Noaptea ca hoţii şi USR la 2:30 noaptea în Camera Deputaţilor ca să-l pună pe Ludovic Orban preşedinte la Camera Deputaţilor.

Silviu Dehelean (USR): Ca să continuăm şedinţa în mod regulamentar. Asta a fost tot.

Dan Tanasă (AUR): Cum votaţi doi la 2:30 noaptea în Camera Deputaţilor să puneţi şeful Camerei? Noaptea lucrează hoţii! Nu aţi spus voi patru ani de zile că noaptea lucrează hoţii?

Silviu Dehelean (USR): Nu lucrăm în ture aici! De furat în ture se poate, dar de lucrat în ture.

Dan Tanasă (AUR): Noaptea ca hoţii şi voi la 2:30 noaptea eraţi în Cameră! Te bag eu în seamă când vreau! Stai acolo ca prostul că stai foarte bine!

Silviu Dehelean (USR): Omul ăsta a stat patru ani de zile alături de Stelian Ion şi am luptat în Comisia Juridică legile justiţiei şi este iniţiatorul „Fără penal”. Ca să fie făcut papagal şi să fie înjurat pe holurile Parlamentului e pur şi simplu penibil!

Dan Tanasă (AUR): N-aţi votat nimic!

Silviu Dehelean (USR): E pur şi simplu penibil! Mă retrag din discuţia asta.

Dan Tanasă (AUR): De la Bulai despre care presa scrie că nu are nici măcar un job. Omul nu s-a dus nici… Nu a plătit taxe. S-a trezit parlamentar!

De la Vlad Voiculescu care nu a fost în stare să producă o diplomă de licenţă. E ministru al Sănătăţii într-o ţară şi nu e în stare să producă o diplomă de licenţă

Silviu Dehelean (USR): Nişte acuzaţii complet nefondate

Dan Tănasă (AUR): Care acuzaţii? Dacă magistraţii s-au pronunţat împotriva desfiinţării SIIJ, trebuia să-i lăsaţi pe magistraţi.

Domnule ministru, am procese la Înalta Curte cu termene peste doi ani, domnule ministru!

Băi, dacă te bag în p***, zici că am ceva cu tine! Du-te în p*** mă-tii de bou! Cum îţi permiţi să vorbeşti aşa cu mine, băi?

Citeşte şi: Camera Deputaților a adoptat desființarea Secției speciale. Ce se va întâmpla acum cu magistraţii!

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*