Dan Barna, reacţie la violenţele de la protestul din Bucureşti: Manifestările huliganice din registrul fascist sunt de neacceptat

Dan Barna condamnă manifestările huliganice din registrul fascist de la protestele din Bucureşti şi anunţă că Guvernul va avea „toleranţă zero faţă de aceste manifestări care ne aruncă ani mulţi înapoi în ceea ce înseamnă o democraţie”.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, prima reacţie după protestele violente din Bucureşti: Suntem în criză sanitară. Este nevoie de efortul tuturor pentru a trece de această perioadă dificilăAlte ArticoleMarcel Ciolacu le răspunde celor care îl acuză că va merge …Clotilde Armand declanşează un nou scandal cu consilierii PNL: …Mihai Tudose (PSD): 52 de fabrici produc vaccin în Europa. În …

„Sunt două planuri foarte importante ale discuţiei – pe de o parte dreptul cetăţenilor de a protesta, e un drept pe care îl respectăm, este un drept firesc. Eu însumi şi mulţi din actuala guvernare au protestat cu ani în urmă la ceea ce a însemnat guvernarea lui Liviu Dragnea şi abuzurile asupra democraţiei pe care le-am amendat la momentul acela. Deci pe acest plan al dreptului la protest nu e nimic de spus. Al doilea plan însă, cel puţin la fel de grav, este cel legat de faptul că de aseară avem un partid extremist în Parlamentul României care şi-a asumat aceste proteste şi partea aceea dintre cei care au demonstrat, care consideră că este legitimi să o ameninţi pe Maia Morgenstern, care consideră că este legitim să mergi la primarul Timişoarei acasă şi să strigi repertoriu fascist, revoltător şi de neacceptat. În mod revoltător, aproape mi s-a făcut rău – în curtea Spitalului din Braşov strigând la medici şi la ambulanţe „asasinilor”, acele persoane sunt huligane. Acele persoane sunt din zona extremismului şi zona fascismului şi faptul că am putea să avem orice toleranţă faţă de ei este exclus”, a declarat Dan Barna, la Digi 24, citat de news.ro.

Dan Barna a adăugat că o mână de huligani şi de derbedei încearcă să confişte agenda publică.

Citeşte şi: Imaginile zilei vin de la Braşov. Un pacient cu mască de oxigen internat cu COVID priveşte de la geamul spitalului protestele anti-restricţii!

„O spun foarte clar – dreptul la protest faţă de nişte măsuri cu care parte din cetăţenii români nu sunt de acord este un drept firesc, dar manifestările acestea huliganice, din registrul fascist sunt de neacceptat şi mă aştept în continuare şi aceasta va fi şi poziţia Guvernului – toleranţă zero faţă de aceste manifestări care pur şi simplu ne aruncă ani mulţi înapoi în ceea ce înseamnă o democraţie în care drepturile şi respectul celuilalt înseamnă foarte mult. E evocatoare şi foarte explicită fotografia aceea de la Braşov în care un cetăţean cu mască de oxigen, bolnav acasă, privea pe geam cum alţii strigau în faţa blocului că virusul nu există şi să nu poarte mască. Este o societate în care o mână de huligani şi de derbedei încearcă să confişte agenda publică. Şi mesajul pe care noi îl transmitem, eu şi premierul şi Guvernul cetăţenilor din această ţară este să nu ignorăm aceste manifestări, să ne facem fotografii purtând mască, să arătăm că aceste măsuri sunt necesare. România are, ca paranteză, printre cele mai relaxate măsuri faţă de ceea ce se întâmplă în Europa. Dacă nu înţelegem că trebuie să purtăm mască, trebuie să respectăm aceste restricţii în care pur şi simplu se limitează perioada de interacţiune şi în felul acesta sperăm să scadă incidenţa răspândirii pandemiei, nu avem nicio şansă şi vom ajunge şi noi, din păcate, dacă nu respectăm aceste măsuri să trebuiască să luăm măsuri mult mai dure, cum vedem că se întâmplă în Germania, în Franţa”, a mai spus Dan Barna.

Citeşte şi: Jandarmi atacaţi cu pietre de protestatari în Bucureşti. Noi imagini făcute publice VIDEO

Reprezentanţii Jandarmeriei au relatat marţi cum s-au desfăşurat violenţele de luni noaptea din Capitală, prezicând că au fost identificate 188 de persoane implicate în incidente, iar 12 jandarmi au fost răniţi, trei ajungând la spital. Ei au afirmat că un grup de manifestanţi s-a aşezat pe carosabil, trei persoane au încercat să iasă din coloana de manifestanţi, iar la intervenţia jandarmilor au devenit violenţi şi au aruncat cu pietre în jandarmi, lor alăturându-li-se şi alţi protestatari.

Au fost date 222 de amenzi în valoare de peste 200 de mii de lei, opt fiind acordate organizatorilor.

”Poliţia Capitalei a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi de tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi portul ilegal de obiecte periculoase şi aici vorbim de cuţit. Vorbim despre vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, staţii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport. Dosarele vor fi instrumente de procurorii Parchetelor de pe lângă Judecătorii. Cele 188 de persoane conduse la poliţie sunt identificate, fotografiate, amprentate, mare parte au fost şi sancţionate. 222 de amenzi în valoare de peste 200 de mii de lei, opt fiind acordate organizatorilor. Persoanele identificate sunt audiate şi vor fi dispuse măsurile legale. Facem activităţi pentru identificarea celor care au provocat distrugeri şi au deranjat ordinea publică”, a anunţat comisar-şef de poliţie Bogdan Berechet – director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*