Dan Barna, declaraţie surprinzătoare: Dacă în Europa se va ajunge la pașaport Covid, sunt convins că și România va merge în aceeși direcție

Dan Barna, declaraţie surprinzătoare. Asta în contextul în care premierul României a declarat în urmă cu o zi că nu este de acord ca românii să fie împărţiţi în vaccinaţi şi nevaccinaţi.

Dan Barna, declaraţie surprinzătoare: Dacă în Europa se va ajunge la pașaport Covid, sunt convins că și România va merge în aceeși direcțieAlte ArticolePiedone, despre dosarul Colectiv: „Şi dacă ar fi murit …Raluca Turcan se contrazice: „Mai am 10 zile să plătesc …Dan Barna, optimist în privinţa celor mai recente restricţii: …

”Dacă în toată Europa se va ajunge la un astfel de pașaport, dacă fi asumată la nivelul țărilor europene, eu sunt foarte convins că și România va merge în direcția aceea nu datorită chestiunii de decizie politică, ci chestiunii foarte practice – vrei să călătorești? Poți să stai în carantină sau poți să ai această dovadă, stai câteva ore în aeroport și mergi mai departe”, a declarat Dan Barna la Digi24.

El a explicat totodată că premierul Florin Cîțu nu consideră că un pașaport de vaccinare este util în perioada următoare, dar pe măsură ce campania de vaccinare va progresa, vor deveni în mod firesc necesare și utile modalitățile de a dovedi că ”nu mai suntem un pericol pentru comunitate”, dar nu va fi vorba de un pașaport formal.

”Aici sunt mai multe variante și aici sunt mai multe variante – fie varianta numită pașaport de vaccinare, adică un document sau un cod QR pe telefon, de exemplu, prin care se confirmă că ai primit o doză în data de, sau două doze, fie ai un test negativ dacă e vorba de o perioadă foarte scurtă, fie vorbim de situația în care ai trecut prin boală și ai un nivel de anticorpi ridicat care echivalează cu efectul unui vaccin”, a declarat Barna.

”Problema apare dacă statul dă o decizie și spune „cine n-are pașaport nu mai poate să meargă la grădiniță, școală, restaurant sau altundeva”. Atunci ar fi o problemă pentru că ar fi România vaccinaților cu România nevaccinaților. Aceasta este poziția premierului, și e o poziție corectă, nu poți să faci o astfel de separare”, a continuat vicepremierul.

Citeşte şi: Dan Barna se arată optimist în privinţa celor mai recente restricţii: „Ar trebui să avem o ameliorare a situaţiei din sistemul sanitar în maximum o lună”

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*