Dan Barna, către parlamentarii AUR: „Ce demon vă stăpânește dacă ați ajuns să vedeți criminali în salvatori, dictatură în mască și conspirație în vaccin?”

Mii de oameni au ieşit în stradă în ultimele zile şi au cerut demiterea Guvernului şi ridicarea restricţiilor. În mai multe oraşe, protestatarii şi-au îndreptat atacurile împotriva medicilor, numindu-i „asasini”. Gestul protestatarilor a stârnit revolta guvernanţilor, între ei şi Dan Barna. De la tribuna Parlamentului, liderul USR PLUS a răbufnit la adresa parlamentarilor AUR, pe care i-a acuzat că promovează extremismul.

“Alt fapt e că nu mai departe de acum câteva zile, în această instituţie, în Parlamentul României, un deputat folosea, perfect conştient şi ridicol de mândru, cuvinte extrase direct din dicţionarul de buzunar al extremistului practicant. Da, la domnule Tănasă mă refer, ca să nu fie niciun fel de dubiu”, a afirmat Dan Barna.Alte ArticoleLegea privind pedeapsa cu amendă în cazul unor infracţiuni …Raluca Turcan: Am solicitat să fiu amendată. Consider că este …Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă împotriva ministrului …

Apoi, Dan Barna a continuat.

„Vreau să vă întreb, domnilor colegi de la AUR, dormiți bine noaptea după ce le-ați zis medicilor că sunt asasini? Sunteți mulțumiți că oamenii care vă salvează prietenii și rudele și copiii trebuie să facă față și potopului de injurii și blesteme pe care l-ați încurajat și lansat împotriva lor? Vă simțiți împliniți?

Aveți sentimentul că după 4 luni de mandat ați făcut ceva care contează în acestă țară? Asta vreți să faceți și în următorii 4 ani, liste cu dușmani imaginari?

Ce ținte mai aveți, vom avea liste negre, ca în anii ’40?? Dacă asta vreți să faceți, poate a venit vremea să vă spunem că, deși ați fost aleși democratic, nu ați înțeles nimic din democrație, nimic din libertate și nimic din privilegiul de a reprezenta cetățenii României în Parlament.

Poate a venit vremea să vă spună cineva că extremismul nu va fi tolerat. (…) Pot accepta că sunt oameni care își pierd cumpătul într-un context și în acest moment sunt oameni care suferă și sunt în situații dificile.

Dar, domnilor și doamnelor colegi de la AUR, vă întreb cumva uman: când v-ați pierdut și sufletul? Ce demon vă stăpânește dacă ați ajuns să vedeți criminali în salvatori, dictatură în mască și conspirație în vaccin? Cum ați ajuns aici și cum vă putem salva?”, a spus Dan Barna, în Parlament.

Citeşte şi: Imaginile zilei vin de la Braşov. Un pacient cu mască de oxigen internat cu COVID priveşte de la geamul spitalului protestele anti-restricţii!

Zilele trecute, în timpul protestului anti-restricţii de la Bacău protestatarii au intrat în curtea Spitalului Județean, au scandat lozinci împotriva Guvernului și i-au numit pe doctori „asasini”.

Citeşte şi: Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricţiilor anti-COVID-19 după protestele de duminică

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*