Dan Barna anunţă când vor fi relaxate o parte din restricţiile anti-COVID în România

Vicepremierul Dan Barna a precizat că obiectivul actualului Guvern este ca „într-un termen cât mai scurt, dacă se poate de la nivelul lunii iunie, să mai relaxăm o parte dintre aceste restricţii, în funcţie de care va fi stadiul pandemiei şi care vor fi cifrele şi la ATI şi spital şi numărul de teste pozitive”.

„Premierul a exprimat preocuparea care există în cadrul Guvernului de a adapta permanent măsurile cât de bine la realitatea pandemică. Este o dorinţă, un obiectiv pe care îl avem cu toţii ca, într-un termen cât mai scurt, dacă se poate de la nivelul lunii iunie, să mai relaxăm o parte dintre aceste restricţii, în funcţie de care va fi stadiul pandemiei şi care vor fi cifrele şi la ATI şi spital şi numărul de teste pozitive. (…) Măsurile sunt dintre cele care există în momentul de faţă: cele legate de orele de funcţionare a magazinelor, cele legate de aceste intervale de restricţii care sunt în momentul de faţă în funcţiune. Vedem că am reuşit să ajungem într-o zonă de plafon şi asta este o veste cumva îmbucurătoare, sperăm să rămânem cât de puţin pe acest plafon şi apoi cifrele să înceapă să scadă”, a declarat Dan Barna, după şedinţa coaliţiei de guvernare, citat de Agerpres.Alte ArticoleFlorin Cîţu, anunţ bombă după întâlnirea cu operatorii …Liberalii vor să dea de pământ cu Diana Şoşoacă. PNL cere …Ludovic Orban îl spulberă pe Florin Cîţu în şedinţa PNL. …

Citeşte şi: Andreea Moldovan compară România cu Elveţia, după restricţiile de weekend: Toate magazinele se închideau la ora 19:00 şi NU se comenta!

Întrebat dacă persoanele vaccinate anti-COVID ar putea să aibă anumite facilităţi pe baza certificatului verde, Dan Barna a precizat că „România nu trăieşte într-o insulă în mijlocul oceanului, suntem un stat european şi suntem cetăţeni europeni şi avem drepturi – ca să folosesc o reclamă cunoscută – ne vom adapta faţă de ceea ce se întâmplă şi în celelalte ţări europene”.

„Este varianta logică. Aici nu este o chestiune de acord sau de dezacord. Pe măsură ce vom fi din ce în ce mai multe persoane vaccinate, care nu mai reprezintă un risc pentru comunitate, putem să începem să ne reîntoarcem la activităţile funcţionale pe măsuri concrete”, a completat Dan Barna.

Citeşte şi: Radu Țincu îl contrazice pe Cîțu în privința revenirii la normalitate în luna iunie: „Nu cred că o să reușim”

 

Florin Cîţu a dat marea veste: „Pe 1 iunie revenim la normalitate. Mergem mai repede decât ne-am programat”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a luat măsuri pentru a accelera campania de vaccinare în aşa fel încât economia să poată fi deschisă începând cu data de 1 iunie.

„Cerusem o analiză din momentul în care am luat decizia referitoare la supermarketuri, ce se întâmplă cu traficul. Pe mine mă interesează în timpul zilei, la fiecare oră. De asta durează mai mult, e o analiză care să ia în calcul contextul. În perioada Paştelui magazinele sunt mai aglomerate. De aceea, analiza durează mai mult, ca să înţelegem implicaţiile măsurilor pe care le-am luat în ultima perioadă.

Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial prin decizia premierului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Vom începe! Acesta este primul jalon, prima borna pe care o punem pentru a reveni la normalitate”, a anunţat Florin Cîţu în cadrul unei conferinţe de presă.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*