Cum pot românii să-și crească șansele pentru viza SUA? Campania inițiată de Ministerul Afacerilor Externe

Cum pot românii să-și crească șansele pentru a intra în SUA? Românii care vor să intre în SUA vor beneficia de o campanie inițiată de Ministrul Afacerilor Externe, care este menită să clarifice condițiile prin care românii vor intra în posesia vizei.

Procentul de respingere al vizelor ar trebui să scadă la 3%, față de 10 %, cât este în prezent. Ministrul de Externe a oferit și o soluție la această problemă.Alte ArticoleLudovic Orban, despre decizia PSD de a condiţiona dezbaterea …Rareş Bogdan l-a sunat pe ministrul Lucian Bode, deranjat de …Florin Cîțu a anulat întâlnirea cu Marcel Ciolacu, după …

Șeful MAE le propune românilor să aplice în concordanță cu campania de informare, astfel încât aceștia să aibă toată datele necesare, și să le crească șansele de a fi acceptați pe teritoriul SUA. În urma acestui demers se urmărește ca procentul de respingere al vizelor să scada la 3%.

Cum pot intra românii în SUA fără viză. Ministrul dorește să demareze și o campanie de informare în acest sens.

Ministrul Afacerilor Externe: „Cea mai bună formulă în momentul ăsta este să ne concentrăm pe această campanie”

„În discuția pe care am avut-o cu secretarul de stat Blinken, care a avut loc după ce, cu o săptămână înainte ne-am întâlnit fizic la ministeriala NATO de externe din martie, de la Bruxelles, am stabilit că împreună vom lucra în perioada imediat următoare pentru a decela exact care sunt aceste motive pentru care sunt refuzate în jur de 9-10% din vizele cerute de cetățenii români. În funcție de asta, putem calibra, foarte atent și exact, o campanie de informare pe care dorim să o declanșăm în perioada imediat următoare – campanie de informare comună România-Statele Unite, în așa fel încât să conștientizăm pe toți cetățenii români care doresc să aplice pentru o viză de scurtă ședere în Statele Unite să știe care sunt condițiile acestea și să nu aplice atunci când nu sunt îndeplinite condițiile pentru a obține viza. Dacă fiecare cetățean român știe exact dacă se încadrează sau nu în acești parametrii, știe să nu facă o astfel de cerere dacă ea nu are șanse să fie acceptată” a declarat Ministrul Afacerilor Externe pentru Prima TV, conform Mae.ro.

 

„Cred că cea mai bună formulă în momentul ăsta este să ne concentrăm pe această campanie de conștientizare care, într-un interval de timp pe care nu-l putem prognoza în acest moment cu exactitate, să ducă la această scădere a ratei de refuz, așa încât să ne încadrăm în plafonul de 3%”, a mai adăugat Ministrul Afacerilor Externe.

Citește și…

Lovitură pentru șoferi! Lipsa acestui document te lasa fără zeci de mii de lei! Sunt puncte de control în toată țara! De ce sa te feresti

Viitorul avion de luptă european – Franţa, Germania şi Spania au ajuns la un acord

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*