Cum faci cel mai bun porumb fiert. Ingredientul secret care îi dă o savoare deosebită

Cum faci cel mai bun porumb fiert. Poţi obţine un porumb suculent şi aromat prin fierbere sau prin coacere. În ambele variante, porumbul va ieşi la fel de gustos dacă respecţi câteva recomandări.

Cum faci cel mai bun porumb fiertAlte Articole

De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup

Anamaria Prodan are familia de partea ei în scandalul cu amanta: …Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga, are mari probleme …

Ai nevoie de patru ştiuleţi de porumb, curăţaţi de frunze şi de mătase, de unt, sare şi piper. Sccufundă ştiuleţii de porumb apă clocotită în care ai pus sare. Lasă să fiarbă timp de 10 minute. După ce îi scoţi, dă-i cu sare, piper şi unge-i cu un strat generos de unt.

Poţi apela şi la o altă metodă de fierbere, care presupune înlocuirea sării cu untul sărat. Concret, în apa care fierbe, adaugă 250g de unt sărat și cufundă ştiuleţii în ea. Lasă-i să fiarbă 10 minute, apoi scoate-i din apă şi serveşte-i.

Cum faci cel mai bun porumb copt la grătar

Dacă vrei să variezi, pregăteşte şi câţiva ştiuleţi la grătar, pe lângă cei fierţi. Pune-i pe grătar şi răsuceşte-i la intervale regulate de timp, astfel încât să fie cuprinşi pe toate părţile. Coacerea ar trebui să dureze aproximativ 15 minute, timp în care boabele vor deveni aurii.

Citeste si Mămăligă cu brânză și smântână. O reţetă simplă, cu care nu poţi da greş niciodată

Dacă vrei un porumb mai suculent, îmbracă-l în folie de aluminiu, pune-l pe grătar şi procedează la fel ca în cazul anterior, întorcându-l de pe o parte pe alta la intervale regulate de timp.

Cum faci cel mai bun porumb copt în cuptor

Unge ştiuleţii de porumb cu unt, presară deasupra sare şi piper şi introdu-i la cuptor pentru 15 minute, la 200 grade Celsius.

Dacă te grăbeşti, poţi alege şi varianta coacerii în cuptorul cu microunde. Unge știuleţii cu unt și pune-i în cuptorul cu microunde timp de 4 minute. După scurgerea celor 4 minute, scoate porumbul şi întoarce-l pe cealaltă parte, apoi mai dă-i la cuptor încă 1 minut jumate. După ce i-ai scos, presară puțină sare şi puțin piper.

Citeste si Nu face această greşeală în bucătărie. Toate gospodinele trebuie să ştie asta când pregătesc mămăliga!

Cum trebuie ales porumbul pentru fiert

Alege porumb proaspăt, cu frunzele de un verde deschis. Desfă frunzele pe lungime şi analizează boabele. Acestea trebuie să fie rotunde, fără spații între ele. Un porumb ideal pentru fiert este cel de lapte. Pentru a verifica dacă porumbul este de lapte, înţeapă o boabă cu unghia. Din ea va trebui să iasă un lichid ușor lăptos.

Citește și…

Luiza Melencu NU a murit! La doi ani de la cazul Caracal, ies la iveală detalii cutremurătoare ” A fost…” UNDE e tanara:

Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*