Coronavirus Mexic. Numărul morților este cu 60% mai mare decât cel anunțat de autorități

Coronavirus Mexic. Președintele Andrés Manuel López Obrador s-a confruntat cu critici dure cu privire la modul de gestionare a crizei. Opoziția l-a acuzat că a minimizat severitatea pandemiei și i-a reproșat întârzierea declansării programului de vaccinare.

Raportul revizuit publicat de Ministerul Sănătății din Mexic arată că până la sfârșitul celei de-a șasea săptămâni a anului 2021 au existat 294.287 de decese „asociate cu Covid-19”, cifra anunțată anterior fiind de 182.301.Alte ArticoleBrazilia a înregistrat două recorduri într-o singură zi dramatică: …Un preot, cu căţelul în braţe la slujbă: „Este foarte …Nava care bloca Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire. …

Citeşte şi: O nouă mutaţie a coronavirusului face ravagii în Mexic. Ramirez: „Ar putea avea o mai mare transmisibilitate”

De la mijlocul lunii februarie au fost raportate peste 26.772 de decese legate de Covid-19 în Mexic, ceea ce înseamnă că numărul total ar fi de 321.000.

Numărul plasează Mexicul deasupra Braziliei, care a înregistrat 310.000 decese, și sub SUA, care a înregistrat 549.000 de decese.

Experții au avertizat multă vreme că adevăratul număr de morți din Mexic este probabil mult mai mare. De asemenea, se crede că lipsa paturilor de terapie intensivă în multe zone a dus la moartea unui număr mare de persoane acasă.

Coronavirus Mexic. Numărul morților este cu 60% mai mare

Noile cifre au venit după o revizuire a „excesului de decese” și certificatelor de deces din perioada de pandemie.

Săptămâna trecută, Hugo López-Gatell, care conduce comitetul de coordonare a crizei, a avertizat că țara riscă un nou val de infecții pe măsură ce milioane de persoane se pregătsc pentru sărbătorile de Paște.

Președintele López Obrador, care a avut și el Covid-19, a fost acuzat în repetate rânduri de oponenții săi că nu ia în serios criza, fiind văzut adesea în public fără mască de față.

Între timp, programul de vaccinare din Mexic a înregistrat până acum aproximativ 6,1 milioane de doze administrate, potrivit Digi 24.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*