Confruntări între tabere la Congresul PNL! Susținătorii lui Orban scandează în timp ce Cîțu își salută echipa. Rareş Bogdan: Puţini, dar gălăgioşi. E ca o galerie în deplasare

Confruntări între tabere la Congresul PNL!

Tensiunile s-au făcut simțite încă de la începutul Congresului Partidului Național Liberal (PNL). Susținătorii lui Ludovic Orban au scandat îndelung numele acestuia în timp ce Florin Cîțu își saluta susținătorii.Alte Articole

Cum și-a dat seama Monica Anghel că e infectată cu Covid, …

CONGRES PNL. Alina Gorghiu șterge pe jos cu USR PLUS: Nu au …Klaus Iohannis atacă USR PLUS pentru ieşirea de la guvernare: …

Grupurile de susținători au strigat „Orban, Orban!” şi „Cîţu, Cîțu!”. De asemenea, ”Florin președinte, Florin președinte”, s-a strigat la un moment dat în sala de Congres.

Rareş Bogdan: Puţini, dar gălăgioşi. E ca o galerie în deplasare

La Romexpo a ajuns și Rareș Bogdan. Acesta a împărțit mai multe măști de protecție jurnaliștilor.

”Va fi o zi în care se va vedea ce înseamnă democrația. Se va vedea că PNL, cel care a modernizat România, este cel care are puterea de a implementa reforme. Va fi un festival al bunului simț astăzi. Un moment extrem de important pentru PNL. Va fi aleasă conducerea pentru următorii patru ani de zile. Votul este secret, potrivit statutului PNL. Fiecare om votează așa cum dorește. (…) Îmi doresc foarte mult ca această coaliție să meargă mai departe cu USR-PLUS”, a declarat Rareș Bogdan.

„Eu îmi doresc foarte mult ca această coaliţie să continue împreună cu USR PLUS, o spun răspicat. De asemenea, îi transmit o provocare domnului Dacian Cioloş, am înţeles că se gândeşte la o poziţie de ministru. Dacă domnia sa vine de la Bruxelles pentru o poziţie de ministru, automat voi intra şi eu în guvern alături de Florin Cîţu pe o altă poziţie, dacă domnia sa vine. (…) Dacă domnia sa vine şi intră în Cabinetul Florin Cîţu, eu voi părăsi poziţia extrem de importantă de lider al delegaţiei României în PPE şi voi intra alături de domnia sa într-un Guvern Cîţu”, a precizat Rareş Bogdan, înainte de Congresul PNL.

Iohannis, întrerupt în repetate rânduri de susținătorii candidaților

Ajuns la Congresul de la Romexpo, Klaus Iohannis a ținut și el un discurs la început. „Nu ne-am întâlnit de mult în această formulă şi mă bucur să vă văd aici în număr atât de mare. Ne află într-un punct de inflexiune, nu doar pentru PNL, ci şi pentru România. Trebuie să recunoaştem că nu a fost o campanie internă aşa cum ne-am fi dorit. Mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, mai multe discuţii aplicate, pe moţiuni şi proiecte. Să nu ne amăgim: sub scuza competiției electorale nu pot fi ascunse derapaje și atacuri la persoană. Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată. Din păcate, s-au spus lucruri grave, s-au spus spus cuvinte dure, care sapă credibilitatea unui partid„, a spus Klaus Iohannis, în discursul de deschidere al Congresului PNL.

Președintele României a fost întrerupt de mai multe ori la Congresul PNL de susținătorii lui Ludovic Orban, dar și de cei ai lui Florin Cîțu. Șeful statului a sesizat acest lucru și le-a transmis acestora că trebuie să fie o echipă, chiar dacă acum sunt două tabere.

„Parteneriatul va continua și va produce multe beneficii pentru România. Sunt încrzător că viitorul o să fie bun, iar guvernarea o să fie bine coordonată de liberali. Contați pe sprijinul meu. Văd că sunteți energizați, așa e bine, dar la final trebuie să fim o echipă”, a le-a transmis Klaus Iohannis.

Raluca Turcan: După congres trebuie să iasă un premier întărit

Raluca Turcan a fost întrebată sâmbătă, înaintea Congresului PNL, care e motivul pentru care nu a candidat pentru o funcție în PNL la nivel național.

„Pentru că sunt membru de drept în conducerea partidului – am fost preşedinte interimar un an de zile – şi am considerat că e foarte important să vină forţe proaspete în partid alături de echipa din care fac parte”, a răspuns ministrul Muncii.

Raluca Turcan a mai afirmat că din congres „trebuie să iasă un premier întărit”.

„Rezultatul de astăzi este important, altfel nu am mai fi făcut congres, şi cred că trebuie să iasă un premier întărit din acest congres pentru că un guvern eficient este un guvern care lucrează umăr la umăr cu primul ministru”, a mai spus Raluca Turcan.

Alina Gorghiu critică refuzul USR PLUS de a participa la Congresul PNL: Nu doresc refacerea coaliţiei

Alina Gorghiu, senator PNL, a criticat refuzul reprezentanților USR PLUS de a participa, în calitate de invitați, la congresul PNL, și a spus că acest lucru poate fi interpretat drept lipsa dorinței de a reface coaliția. Totodată, Alina Gorgiu s-a declarat convinsă de faptul că după Congresul USR PLUS din 2 octombrie, „discursul lor radical se va transforma într-un discurs raţional”.

„Vă daţi seama ce ar fi perceput colegii lor dacă veneau astăzi! E greu să judeci refuzul participării la un congres şi să pui eticheta că nu doresc refacerea coaliţiei. Eu sunt de părere că 2 octombrie va fi data de la care în mod real negocierile vor putea să fie restartate”, a declarat Alina Gorghiu, înaintea deschiderii Congresului PNL.

Gorghiu susţine că USR-PLUS va găsi în PNL „un partener”, indiferent de liderul pe care cei de la USR PLUS îl vor alege.

Florin Cîțu, primele declarații la începutul Congresului PNL

-Toată campania am fost optimist și încrezător. După ziua de azi PNL va fi mai puternic, mai unit și mai pregătit pentru a câștiga alegerile din 2024. Sunt mulți liberali care nu participă astăzi aici. Participarea este limitată.

– Va fi un congres organizat impecabil. Totul va fi transparent. Au fost invitați la congres liderii partidelor politice din România. Au fost invitați lideri USR-PLUS dar au spus că nu participă.

-Această criză guvernamentală a fost făcută de cei care au plecat de la guvernare. PNL va fi mai unit ca niciodată după ziua de azi. Noi facem ceea ce spunem.

Ludovic Orban: Suntem oameni, avem emoţii

-Suntem oameni și avem emoții. Am încredere în delegații PNL. Avem o comisie de organizare, am încredere că vor fi respectate totate procedurile.  Este binevenit președintele..

 

 

Citește și…

Angajații pot merge la serviciu doar dacă dețin certificatul verde. SALARIILE celor care nu respectă legea vor fi SUSPENDATE! Unde s-a luat această decizie

Carla’s Dreams, prins FĂRĂ mască. Cine este, de fapt, artistul care face furori în România…

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*