Comisia Europeană face presiuni. Ursula von der Leyen pune piciorul în prag: „Trebuie să accelerăm în continuare vaccinarea”

Comisia Europeană a cerut joi, prin intermediul Ursulei von der Leyen, accelerarea campaniei de vaccinare în Uniunea Europeană, în contextul în care tulpina Delta de Sars-Cov-2 a fost depistată în mai multe țări membre.

„Le-am prezentat liderilor politici situaţia furnizării vaccinurilor şi a vaccinării, precum şi estimările până la sfârşitul acestui an. Am înregistrat progrese constante. Am depăşit ţintele de furnizare a dozelor în al doilea trimestru. Dar trebuie să accelerăm în continuare vaccinarea”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.Alte ArticoleZeci de mii de vaccinuri AstraZeneca vor fi distruse pentru că …Lucian Duţă, fostul președinte CNAS, atac dur la adresa Guvernului. …Coplata în Sănătate a fost adoptată prin Ordonanţă de Urgenţă. …

Von der Leyen a prezentat informații conform cărora până pe data de 27 iunie, în statele Uniunii Europene vor fi furnizate în total 424 de milioane de doze de vaccinuri împotriva Covid-19 şi vor fi administrate 346 de milioane de doze.

Până la sfârșitul acestei săptămâni, 220 de milioane de persoane, adică 60% din populaţia adultă a Uniunii Europene, vor avea făcută cel puțin o doză de vaccin.

Potrivit ultimelor estomări, Uniunea Europeană ar urma să mai primească 497 de milioane de doze de vaccin în trimestrul al treilea şi 399 de milioane de doze în ultimul trimestru al anului.

Gestionarea pandemiei de sars-Cov-2 reprezintă una dintre preocupările principale ale reuniunii Consiliului European aflată în curs la Bruxelles, notează Digi 24. 

Comisia Europeană face presiuni.  Copiii cei mai predispuși riscului de infectare cu tulpina Delta

Anthony Fauci a subliniat că, totuşi, copiii nu sunt neapărat mai sensibili la tulpina Delta. Cu toate acestea, îngrijorarea este că oricine nu este vaccinat, inclusiv copiii, este mai predispus să se infecteze cu noua tulpină, deoarece este mult mai contagioasă. Oficialii din domeniul sănătății din SUA au anunțat marți că unul din cinci cazuri de COVID-19 din țară reprezintă infectări cu varianta Delta. De altfel, în ultimele două săptămâni tulpina Delta și-a dublat prezența în SUA, iar în prezent reprezintă 20% din cazurile totale de infectare cu coronavirus.

„Acest virus este mult mai transmisibil, prin urmare, sunt mai multe șanse ca cei mici să se infecteze cu această tulpină decât ar fi în cazul variantei Alfa”, a spus Fauci, citat de ABC.

Citește și…

Doi copii au murit! Cel mai cunoscut medic din Romania avertizeaza populatia! Aceste pastile UCID copii si adulti si se gasesc in comert! Mare atentie! Le ai si tu acasă

Vasile Didilă, fratele lui Gruia Stoica, pregătește un proiect imobiliar în polul corporatiștilor din București

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*