Ce NU ai voie să faci de Înălțarea Domnului 2023. Este total interzis!

Ce NU ai voie să faci de Înălțarea Domnului 2023. Sărbătoarea este foarte importantă pentru creștini, astfel că există mai multe obiceiuri și superstiții legate de această zi.
Conform Calendarului Ortodox, Înălțarea Domnului are loc în fiecare an, la 40 de zile de la Înviere, într-o zi de joi. În 2023, sărbătoarea pică pe 25 mai.

Ce NU ai voie să faci de Înălțarea Domnului 2023

În ziua de Înălțare, nu se coase și nu se toarce.

De Înălțare nu se lucrează la câmp și nu se plantează. Se spune că tot ce vei semăna nu va rodi.

În această zi, gospodinele nu au voie să spele.

De Înălțarea Domnului, nu este bine să arunci pachetele cu mâncare primite de pomană. Le poți oferi mai departe, persoanelor nevoiașe.

Vezi și:  Prăjitura Lulu, un desert deosebit – Este delicioasă și delicată, salvează rețeta și fă-o cu prima ocazie

Tot de Înălțare, nu este bine să împrumuți sare.

Nu este bine ca la Înălțare să împrumuți sau să faci foc, fiindcă îți va vui casa tot restul anului, iar vitele nu vor face pui.

Ce este bine să faci de Înălțarea Domnului 2023

De Înălțare este bine să fii mai milostiv și mai bun cu cei din jur. Poți da de pomană alimente, îmbrăcăminte sau încălțăminte.

În această zi, este bine să mergi la biserică și să participi la slujbă.

În ziua de Înălțare, oamenii se salută cu formulele „Hristos S-a Înălțat!” și „Adevărat S-a Înălțat!”

În această zi e bine să vopsești ouă. Este ultima zi din an în care poți să faci acest lucru.

Vezi și:  Polidinul, din nou în producţie la Institutul Cantacuzino. Vaccinul antigripal, pe piaţă anul viitor

În zi de sărbătoare, este bine să te așezi la masă cu familia și cu prieteni apropiați, pentru a cinsti Înălțarea Domnului.

De Înălțare este bine să vizitezi mormintele celor trecuți la Domnul și să aprinzi lumânări.

Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Cel Ce, pogorându-Te din cer la cele de pe pământ ca om, ai înălţat, ca un Dumnezeu milostiv, firea noastră cea căzută, Cel Care apoi ai străbătut tăria cerului şi ne-ai unit pe noi cu Tatăl, la Tine cădem cu smerenie şi ne rugăm, Mântuitorule: trimite peste noi toţi Duhul Tău cel dătător de har, de lumină, de iubire şi de pace lăuntrică!

Vezi și:  Doliu imens în România

Goneşte de la noi, ticăloşii, gândurile rele care ne tulbură, căci ştii, Cunoscătorule de inimi, cât de mare este războiul lăuntric la care suntem supuşi. Vindecă rănile noastre sufleteşti şi luminează ochii cugetelor noastre!

Tu ştii că însetează de Tine inimile noastre ca un pământ uscat! Aşadar, trimite harul Tău, Doamne, ca să ne sature foamea şi să ne adape setea, căci pe Tine Te dorim şi de Tine însetăm, Lumina Adevărului, Dătătorul mântuirii.

Ajută-ne, Doamne, să ne trezim din somnul greu al păcatului şi să ne înălţăm cugetele şi simţirile noastre la cer, pentru a ne împărtăşi şi noi de bucuria veacului ce va să fie. Amin!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *