Ce cocktailuri cu Aperol să încercăm în această vară. Trei rețete pe care le poți prepara acasă

Aperol e un lichior aperitiv portocaliu aprins, ce conține alcool în proporție de 11%. E conceput ca să stimuleze pofta de mâncare, tocmai de aceea de obicei se consumă înainte de cină.

Cum a apărut băutura AperolAlte Articole

Luiza Melencu, găsită moartă

La ce vârstă a „devenit femeie” Margherita de la …Michelin, între stele şi anvelope. Cum a reuşit gastronomia …

Frații Baribieri, Luigi și Silvio sunt cei care au dat naștere acestei băuturi cu conținut scăzut de alcool. În 1919 au participat la Târgul Internațional din Padova, Italia, unde s-au făcut remarcați.

Până prin 1950, când a fost dezvoltat Aperol Spritz, nu era foarte popular. Aperol Spritz este un aperitiv preparat din trei părți Prosecco în două părți Aperol și un strop de apă sifonată, servit într-un pahar mare de vin cu o mulțime de cuburi de gheață și decorat cu o felie de portocală (sau, în Veneția, o măslină verde).

Aperol face acum parte din cultura din nord-estul Italiei. O întâlnire cu prietenii nu se poate încheia fără această băutură.

Trei rețete cu Aperol pe care le poți încerca acasă

Airedale

Ce conține:

O sticlă de bourbon whiskey, o sticlă de Aperol şi sirop.

Mod de preparare:

Într-un pahar înalt pune gheaţă, toarnă 75 de mililitri de whisky, 30 de mililitri de Aperol şi 10 mililitri de sirop simplu. Amestecă bine toate ingredientele şi strecoară tot amestecul într-un pahar de whisky cu 2 cuburi de gheaţă. Poţi decora paharul cu o bucăţică de coajă de grapefruit.

Cheeky Negroni

Ce conține:

O sticlă de gin, o sticlă de vermouth (Martini bianco), o sticlă de aperol, grapefruit.

Mod de preparare:

Într-un pahar cu gheaţă sau un shaker amestecă 30 de mililitri de gin, 30 de mililitri de vermouth şi 30 de mililitri de Aperol. Strecoară conţinutul şi toarnă-l într-un pahar cu gheaţă. Strânge o coajă de grapefruit pe deasupra şi pune-o în băutură.

Luscious Laura

Ce conține:

O sticlă de gin, o sticlă de Aperol, sirop de fructul pasiunii, ananas.

Mod de preparare:

Într-un shaker pune gheaţă, iar apoi toarnă 45 de mililitri de gin, 45 de mililitri de Aperol şi 45 de mililitri de sirop de fructul pasiunii. Amestecă bine şi strecoară cocktail-ul într-un pahar cu gheaţă. Decorează paharul cu o bucată de ananas.

Citește și…

Ce s-a descoperit ACUM in telefonul Luizei! Veste de ultima ora de la Caracal. Gheorghe Dinca, chemat sa dea explicatii! Adevarul dur s-a aflat despre Luiza Melencu

Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*