Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților

Cunoscută și sub numele de “monarhul dinamic” datorită personalității sale vibrantă, s-a născut la Eastwele Park–Kent, în Anglia, pe 29 octombrie 1875. Având trei nume de botez – Maria Alexandra Victoria – ea făcea parte din Casa de Saxa-Coburg și Gotha.

Fiica ducelui Alfred, al doilea fiu al reginei Victoria a Marii Britanii, era înrudită cu țarul Rusiei, Nicolae al II-lea, și cu împăratul Germaniei, Wilhelm al II-lea, conform relatărilor istorice.

Trecerea în neființă a Reginei Maria, învăluită în mister

La vârsta de 16 ani, a acceptat cererea în căsătorie a lui Ferdinand, prințul moștenitor al României, cu care s-a căsătorit pe 29 decembrie 1892. O lună mai târziu, primăria Bucureștiului i-a oferit o cupă de argint personalizată cu inscripția “Bun venit, mireasă, aleasă de Providență pentru a onora patria”.

Primul lor copil, Carol Caraiman, viitorul rege al României, s-a născut pe 15 octombrie 1893. Au urmat Elisabeta, Maria, Nicolae, Ileana și Mircea. Pe 15 octombrie 1922, Maria și Ferdinand au fost încoronați la Alba Iulia.

Cinci ani mai târziu, regele a trecut în neființă, lăsând tronul fiului său, Carol al II-lea. Regina Maria, persecutată de propriul său fiu din diverse motive, s-a stins din viață în obscuritate pe 18 iulie 1938, la Pelisor – Sinaia, la vârsta de 63 de ani.

Cauza decesului ei a fost subiect de speculații intense. Inițial, s-a răspândit zvonul că, într-un schimb de focuri între Carol și Nicolae, regina mamă s-a aruncat în fața glonțului pentru a-l proteja pe fiul său mai mic.

Alte surse susțin că regina a încetat din viață în timpul călătoriei cu trenul, înainte de a ajunge la Sinaia. La începutul anului 1938, fusese internată în diverse clinici din Italia și Germania, fiind bănuită de cancer esofagian și ciroză.

Hitler și oferta sa de ajutor

Conștientă că sfârșitul îi este aproape și neputând să se deplaseze din pat, Regina Maria i-a cerut fiului său, Carol al II-lea, să trimită un avion pentru a o aduce în România.

Aflând că fiul său refuză să îi îndeplinească această ultimă dorință, Hitler s-a oferit să pună la dispoziție un avion medicalizat. Regina a declinat oferta, preferând să călătorească cu trenul pentru a-și încheia zilele în România.

La sosirea trenului în Cernăuți, acesta a fost obligat să circule cu viteză redusă, evitând orice șoc sau mișcare bruscă. După ce trenul a trecut de Bacău, cei responsabili cu călătoria au fost informați să sporească viteza, întrucât Regina Maria trecuse în neființă.

Decesul a fost anunțat de Carol al II-lea abia a doua zi, când trupul neînsuflețit al reginei a fost adus la castelul Peleș. La 24 iulie, au avut loc funeraliile naționale, urmate de un ceremonial similar celui al unui cavaler. Lângă sicriu se afla și calul reginei, cu șablonul ei de călărie legat de șa.

Frumusețea rară a Reginei Maria

Biografiile ei evidențiază că Regina era o frumusețe rară. Brunetă cu ochi albaștri, strălucitori și vibrant, cu o privire penetrantă. Era adesea numită cu afecțiune “Missy”. A fost o femeie energică, mereu prezentă pe front, acordând asistență medicală, distribuind provizii și medicamente. S-a remarcat prin curajul său în fața exploziilor. Ambasadorul Franței la București, Charles de Saint-Aulaire, a făcut o declarație remarcabilă pentru acele vremuri: “La Palat există un singur lider și acela este regina.”

Contemporanii au dezvăluit și aspecte ale vieții sale sentimentale. A fost bănuită că fiica sa Maria-Mignon a apărut în urma unei relații cu locotenentul Zizi Cantacuzino, care o însoțea pretutindeni. Ulterior, s-a îndrăgostit de Waldorf Astor, un aristocrat american.

Vezi și:  Casa lui Culiţă Sterp – atracție turistică

Între 18 octombrie și 24 noiembrie 1926, a efectuat un amplu turneu pe continentul nord-american, vizitând orașe majore din Statele Unite și Canada, precum New York, Montreal și Ottawa, dar și așezări ale amerindienilor din Dakota de Nord, fiind denumită “Steaua Dimineții” de către Tribul Blackfoot.

Barbu Știrbei – adevărata sa iubire

După Primul Război Mondial, colonelul canadian Joe Boyle a jucat un rol crucial în dezvoltarea industriei petroliere românești și a fost un susținător al ajutorului canadian pentru România. Eforturile sale l-au transformat într-un erou național și l-au adus în atenția reginei Maria, care l-a apreciat în mod deose

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *