Cât costă trenul metropolitan din Bucureşti. Nicuşor Dan a prezentat harta celui mai mare proiect finanţat prin PNRR

Edilul Capitalei susţine că trenul metropolitan este cel mai mare proiect „pentru cea mai mare problemă a Capitalei” care va avea o contribuție importantă la rezolvarea chestiunii traficului în București.

„Pentru realizarea trenului metropolitan pe infrastructura existentă a CFR, am propus finanțarea prin PNRR a 9 proiecte complementare, 8 dintre ele dedicate modernizării celor 8 linii de cale ferată și unul dedicat achiziției de trenuri. Lucrările de modernizare a căilor ferate includ reparații capitale ale șinelor, reabilitarea stațiilor existente și construirea de noi stații, modernizarea trecerilor la nivel, pasaje rutiere, electrificarea liniilor, iar în privința mijloacelor de transport avem în vedere achiziția a 50 de trenuri electrice”, a anunţat primarul general Nicuşor Dan, într-un mesaj publicat pe Facebook.Alte ArticoleCele mai bune glume cu Marcel Ciolacu şi banii care îi ies …Cum a venit Raluca Turcan la birou cu metroul în „Vinerea …Lider UDMR dă de pământ cu ministrul de Interne: Stelian Ion …

Citeşte şi: Mircea Badea a făcut furori pe internet după ce a comentat poza virală cu freza lui Nicuşor Dan: La barza chioară îi face Dumnezeu cuib, cum era?

Cât costă trenul metropolitan din Bucureşti. Harta cu staţiile

„Vom avea în final 8 tronsoane de cale ferată modernă în jurul Capitalei: Gara Obor – Chiajna – Gara de Vest (primul tronson), Gara de Nord / Basarab – Gara de Vest – Progresul (al doilea tronson), Gara de Vest – Stația Vasile Milea (al treilea tronson), Gara de Nord – Chitila – Scroviștea (al patrulea tronson), Gara Obor – Brănești – Islaz (al cincilea tronson), Gara de Nord – Chiajna – Grădinari (al șaselea tronson), Gara de Nord – Mogoșoaia – Grădiștea (al șaptelea tronson) și Gara de Nord – Săbăreni (al optulea tronson).

Valoarea totală a acestor 9 proiecte este de circa 530 de milioane de euro, iar în realizarea trenului metropolitan vom colabora cu Ministerul Transporturilor, cu Consiliul Județean Ilfov și cu primăriile mai multor localități învecinate Capitalei. E o investiție de mare anvergură, care va avea un impact pozitiv atât asupra mobilității în București și Ilfov, cât și asupra calității mediului”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Proiectul trenului metropolitan a fost anunţat de Nicuşor Dan încă din 2020, fiind una dintre promisiunile sale din campanie. La acea vreme, candidatul susţinut de PNL, USR-PLUS şi PMP la Primăria Capitalei a explicat că vrea construirea unui metrou de suprafaţă în zona Gării Progresul, unde există o linie de tren dezafectată.

Citeşte şi: Primăria Capitalei nu are bani să termine Pasajul de la Doamna Ghica. Nicușor Dan: Lucrările să fie realizate fie de CNI, fie de primăriile de sector

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*