Bunica lui Barack Obama a murit luni, la 99 de ani. Mesajul fostului preşedinte al SUA la despărţirea de Mama Sarah

„Eu și familia mea plângem pierderea bunicii noastre iubite, Ogwel Onyango Obama, cunoscută drept Mama Sarah, sau, cum îi spuneam noi, Dani sau Buni. Născută în prima parte a secolului trecut, în provincia Nyanza, pe malul Lacului Victoria, bunica nu a avut educație formală și, potrivit tradiției tribului, s-a măritat în adolescență cu un bărbat mult mai în vârstă„, a scris Barack Obama pe Facebook.

El a mai povestit că, deși tatăl său nu a fost fiul natural al Mamei Sarah, ea l-a crescut cu aceeași dragoste și datorită ei a mers la școală și a învățat, pentru ca mai apoi să fie admis la o facultate în Statele Unite.Alte ArticoleSentinţă neaşteptată pentru firma care a pus pe piaţă medicamentul …Trafic cu teste PCR false. Peste 30 de români care doreau să …Cum a decurs salvarea navei care a blocat Canalul Suez. Imagini …

Citeşte şi Michelle Obama, dezvăluiri despre problemele conjugale din timpul mariajului: „Am vrut să-l împing pe Barack pe fereastră”

Potrivit CNN, Mama Sarah a muncit ca bucătăreasă pentru misionarii britanici în Kenya. În 2008, când Obama a fost ales prima oară președinte SUA, bunica lui nu avea televizor.

Bunica lui Barack Obama a devenit celebră pentru eforturile ei a-i ajuta pe copiii din Kenya să capete educație. „Moartea Mamei Sarah este o lovitură grea pentru națiunea noastră. Am pierdut o femeie puternică, virtuoasă”, a arătat Uhuru Kenyatta, președintele Kenyey, într-o declarație.

Citeşte şi Jill Biden, impresionată de tradiţiile româneşti. Cine este opincarul care a cucerit-o pe Prima Doamnă a Americii

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*