Buna Vestire 2021. Tradiții și superstiții. Fetele nemăritate pot afla azi în cât timp îşi vor găsi alesul

Buna Vestire 2021. În această zi, Arhanghelul Gavril a anunțat-o pe Fecioara Maria că va da naștere Fiului lui Dumnezeu. Este, aşadar, o sărbătoare a bucuriei. În această zi, cei care ţin Postul Paştelui au dezlegare la peşte.

Buna Vestire 2021. Ziua în care fetele nemăritate pot afla în cât timp îşi vor găsi alesulAlte ArticoleMeghan Markle şi Prinţul Harry au recunoscut că au minţit …Bunavestire 2021. De ce nu e bine să te cerţi în această …Oana Roman nu poate trece peste relația cu Marius Elisei. Vedeta …

Fiind o zi de mare sărbătoare şi de mare bucurie, în această zi trebuie să fii cu inima deschisă, bucuros şi să eviţi certurile. Există credinţa că cei care nu respectă această tradiție vor avea parte de certuri şi de ghinion tot anul.

În tradiţia populară se mai spune că 25 martie este prima zi a anului în care începe să cânte cucul, potrivit crestinortodox.ro. De aceea, această zi mai poartă denumirea de Ziua Cucului. Se crede că această pasăre cântă de la Buna Vestire până la Sânziene sau Sân Petru, când se îneacă cu orz și nu mai poate cânta, prefăcându-se în uliu și petrecând astfel până la Bună Vestire viitoare.

Citeşte şi Rugăciune de Buna Vestire care se spune la mijlocul zilei

În această zi, fetele nemăritate pot să întrebe cucul când se vor căsători. Ele trebuie să numere de câte ori cântă pasărea. În cazul în care cucul nu răspunde, nunta nu va avea loc în acel an.

Şi tot apropo de cuc, se zice că primul cântec al cucului trebuie să ne găsească îmbrăcaţi în haine curate, veseli şi cu bani în buzunare.

Buna Vestire 2021. De ce este bine să pui pe pragul casei pâine şi sare

În popor, există credinţa că cel care va dormi de Buna Vestire va fi somnoros şi obosit tot anul.

De asemenea, se spune că aşa cum va fi vremea în această zi, va fi şi în ziua de Florii şi în cea de Paşte.

De Buna Vestire, este bine să pui pe pragul casei pâine şi sare pentru hrana îngerilor. Astfel, îngerii te vor proteja şi îţi vor fi aproape ori de câte ori le vei cere ajutorul.

În această zi se adună toate lucrurile care nu mai fac trebuinţă şi li se dau foc.

Citeste si Rugăciunea soţiei înşelate. Rugăciune pentru soţul infidel

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*